e pa nisam ja rekao da se tim pokretima nista ne angazuje,ovde pricamo o MAKSIMALNOM angazovanju za dato vreme.Napredovao sma i ja kada sam na svojih 65kg radio biceps 70kg tri put....brate to je bilo njihanje za medalju
i napredujes naravno,ali sam toliko puta istegao ledja a da sma radio striktnije,mnogo bi bolje prosao sto se hipertrofije tice.
A to sta je striktna forma,slazem se da je debata jos uvek,sad jbg sto je Heathu efektivno to,ja opet ko baba o ustipicma
par grama hemije i par kila mesa plus ta genetika,i vi biste extra rasli.
Ja bih nekkao definisao kao maksimalno angazovanje misica uz sto manji rad ostalih u datoj vezbi.To znaci da ne moras ici 100% lock u benchu npr. ali da ides do maks istezanja,i naravno kontrolisano je po meni srce svega.Tu se slazemo sigurno.
pa cekaj,da li 5kg tebi cini 80% 1rm? Ako cini radices time kontas. Da,neminovno polako otkazuje sve veci broj vlakana. E vidis,radim isto i 80 i 50 i 14,veruj mi na rec mislim da imaju i snimci.Mozda je to i greska ne znam,ali ako ne mogu u datoj formi podici vise ni jednom,ja to racunam krajem serije.Ako sam digao previse puta,povecam kilazu,ako premalo,smanjim itd. Uostalom periodizacijom ces resiti taj problem "nedoradjenog" misica kada radis sa lupam 90%rm naspram 70% rm ako me razumes sta hocu reci.
a biomehanika i antropo,nazalost su 99% okrenute iskljucivo primene u sportu,tako da profa kaze kad radis vezbu,ukljuci sto vise toga,kad ga pitam ali zar je to najbolje za rast misica on me pita a sto bi povecavao misic? eto tolko o njima
ne vole nas bildere pa to ti je
uglavnom,cela prica se svodi na natural-hemija,natural u onakvoj formi kako on radi ne bi bogzna sta uradio,em bi verovatno pocepao gomilu vlakana i zglobova da nema dodatnih blagodelujucih stvari