Pozdrav svim forumasima.
Citam(stvarno citam)ovaj forum vec neko vreme, i pokusavam da se sto bolje informisem oko ishrane, treninga...Imam sledeci problem.Skoro ceo zivot treniram fudbal, i nikad u zivotu nisam imao problem sa viskom kila.Imam 22 godine, visok sam 172, i imam 81 kilu.
Pre par meseci mi se desila povreda zbog koje sam morao da prekinem sa treninzima, onda je stigao ADSL u moj dom
i naravno nepravilna ishrana, i dobio sam salo.Zelim da se resim viska kila posto ponovo pocinjem da treniram i jednostavno ne mogu sebe da gledam ugojenog.
Listao sam sve moguce teme o ishrani, zapisivao savete, i nasao sam ishranu od jednog clana(zapravo dijetu)za koju ste rekli da je ok, i resio sam da probam sa njom.Kopiracu vam ishranu, i svaki savet je naravno dobrodosao.Dodao bih da imam whey protein, a taj korisnik nije naveo protein u svoju ishranu.Znam da se pije ujutru pre treninga, ili uvece, pa bi ipak voleo da mi vi kazete kad je najbolje da ga pijem.Trening mi je od 6 poslepodne, pa vi ako mislite da neki obrok i njegovo vreme nije u skladu sa vremenom treninga, korigujte.
Zapravo sad videh da nije napisano vreme jela, ali odprilike znam kad sta treba da jedem, mada bih opet morao da budem dosadan i da vas zamolim da mi kazete vreme obroka(valda kontate sta hocu da kazem).
Prvi dan : 80g ovsenih I 3 belanca,
200g plietine 80g pirinca,
tunjevina i neko povrce obicno paradajz pojedem uz to(ovde bih tunjevinu izbacio i ubacio piletinu 200g)
200g piletine i salata,
saka suncokreta (I ovde bih izbacio suncokret, sad ne znam dal da ubacim whey, posni sir ili nesto drugo, posto kontam da je ovo zadnji obrok)
Drugi dan: 60g ovsenih i 4 belanca,
150g junetlne i 100 g, krompira i salata,
konzerva tunjevine i 2 belanca,(ovde bih opet izbacio tunjevinu i ubacio junetinu opet kao prosli obrok i dodao neku salatu)
200g junetine i 80g pirinca,
neko voce...(isto izbacio i ubacio kao poslednji obrok gore)
treci dan: 4 belanca i jedno celo jaje,
konzerva tunjevine,(izbacio i ubacio ribu, ili piletinu 200 g i salatu)
200g pecene ribe, oslic, skusa, pastrmka, zavisi sta imam i salata,
250g opet neka riba i salata
50g badema ili saka suncokreta opet zavisi sta imam tad((isto izbacio i ubacio kao poslednji obrok gore)
cetvrti dan: 100g ovsenih sa sokom bez secera i 3 belanca,
150g piletine i 80g pirinca,
konzerva tunjevine,(izbaciti tunjevinu i ubaciti piletinu 150gr i salatu)
150g piletine i 100g pirinca plus neka salata,
150g krompira i 3 belanca
peti dan: 80g ovsenih i 3 belanca i jedno celo jaje,
200g govedine i neka salata,
konzerva tunjevine,(govedine 200 gr i salata)
200g govedine i 80g pirinca plus neka salata,
3 kuvana jajeta i kriska hleba,(isto kao i prvi dan, zadnji obrok)
sesti dan: 4 belanca i jedno celo jaje
250g pecene ribe
200g pecene ribe plus neka salata
konzerva tunjevine, naravno cedim ono ulje i vodu,
150g ribe i neka salata.
sedmi dan: 60g ovsenih i 3 belanca,
150g piletine i 100g pirinca,
150g piletine i 60g pirinca plus neka salata,
konzerva tunjevine,(Isto izbacio tunjevinu i ubacio piletinu 150g i salatu)
150g piletine
To je to.Skoro sve sam kopirao ali sam izbacio tunjevinu posto je jedan clan napisao da je bolje da se umesto tunjevine ubaci cisto meso i ja sam ubacivao ono meso koje je za taj dan na meniju
.
Kontam da sam negde pogresio, i ako sam pogresio spreman sam na svaku vrstu ispravke.Nisam najpametniji i fakticki ne znam nista, zato vas i pitam.Zahvalan sam svakom ko zeli da pomogne.
P.S.Jel bolje da hranu spremam na onom aparatu za kuvanje na pari, ili na elektricnom rostilju?