najveci problem je sto na kraju ne znam sta da kupim.....prvo mi svako hvali WHEY pa onda neko kaze ...nemoj whey uzmi gejner....pa onda neko kaze gejneri su sranja obicna nemoj to da kupujes.....bacices pare......ne znas koga da slusas,ni kome da vjerujes...
druze, ako hoces da nabacis pristojnu misicnu masu, onda moras da povedes racuna da imas oko 2-3g proteina po kilogramu tjelesne tezine,
3-4g UH (karbohidrata) i 20-30g zdravih masti (iz maslinovog ulja, badema, omega 3 tableta, maslina i sl.). ako to ispostujes na red dolazi whey
protein. nije on nikakav cudesan prasak, vec se pije odmah nakon treninga jer je protein u tecnom obliku i kao takav se najbrze apsorbuje u misice.
od ostalih suplemenata savjetovao bih amino ili bcaa i glutamin, te kreatin monohidrat. poslozi sve ovo i mozes se nadati dobrim rezultatima. na forumu
imas odlicne tekstove o ishrani, imas takodje i jelovnike mnogih momaka koji su na forumu, procitaj sve to i kreni sa treningom ! vazno je da shvatis
i da je ovo BODYBUILDING, znaci gradis tijelo, a ne dizes tegove. nemoj da se razbacujes sa velikim tezinama u teretani, vec se skoncentrisi na misic koji
vjezbas. i posljednje (sto bi se reklo the last, but not the least) je kvalitetan odmor poslije treninga. dodjes kuci , odspavaj 1h ako mozes ili samo lezi, nemoj
sa drugarima napolje poslije treninga
eto , ja sam ti dao neke smjernice, nadam se da ce ti pomoci. pozz