Pozdrav Pedja,
hteo bih da pokusam ovaj nacin treniranja, s'obzirom da sam ranije vezivao po dve vezbe uglavnom antagoniste verujem da je tek ovo dosta tezak trening i ako nekome izgleda lako.
Par reci o meni nadam se da necu da smorim pisanjem,
Imao sam ozbiljnu povredu o kojoj i nisam pricao kada sam pitao za druge stvari na forumu tacnije na treningu grudi-ledja dok sam bio na bencu osetio sam jak bol u desnom ramenu, i naravno poklopio me teg, nisam imao osecaj ni snage da isti vratim 110kg.
Posto sam spajao tu vezbu tog dana sa zgibovima presao sam na nju ali ni tu nisam mogao gotovo da se pomerim. Posle nekoliko dana pod bolovima otisao sam kod doktora njih dvoje me je pregledalo i dijagnoza je bila pokidana tetiva supraspinatusa. Nisu mi radili magnetnu, kao aparat ne radi al mogu da platim kod njih negde privatno, naravno nisam imao pare za to zadovoljstvo u tom trenutku.
Jedan doktor je tvrdio da mora operacija a drugi da ne mora, jedan je pricao da je tetiva prekinuta a drugi da nije... Kazu znamo mi da to jako boli i prepisali mi lekove protiv bolova i za smirenje i kao ne mogu i ne smeju nista da mi daju, nikakvu blokadu itd...
Posle godinu i po vratio sam se u teretanu i dalje bez snage i pod jakim bolom na pojedinim vezbama, najvise na bencu, bukvalno sipka me je ubijala. Proslo je toliko vremena a ja nisam isao kod doktora, znam da to nije normalno al da ne pricam zivotnu situaciju iz tog perioda, uglavnom nisam imao kako da odem jer nisam imao mogucnosti ni knjizicu da obezbedim na zalost.
Evo posle skoro nekoliko meseci vezbanja vraca mi se snaga, sada radim benc sa oko 80 kg po 10 ponavljanja, sve preko osetim taj bol u ramenu, kao da neka tetiva ili nerv se uvrce, kaci, dakle ruzan osecaj kao kad zubar pipne nerv u zubu bez anestezije.
Radim i dalje antagoniste samo ne spajam ledja i grudi, samo me na bencu (ravni, kosi, kontrakosi) sada boli rame u jednom delu pokreta. Mozda to i nije rame , nemam pojma mozda je neki drugi misic povredjen uglavnom bol je negde u samoj sredini ramena.
Vec neko vreme vezbam jedan dan teretana, jedan dan trcanje po 5 + km za 30 minuta, dosta sam se ugojio. Opet ovaj vid trcanja mi odgovara zbog operacije koju sam ranije imao presadjivane su mi tetive iz noge u saku itd pa ne radim HIIT.
Pitanje je da li mi ti kao neko ko je iskusan vezbac savetujes da mogu da radim ovakav vid treninga sa ovim sto mi se desava?
Prijatelj mi nabavlja sad ultimatenutrition proizvode, bcaa i horse power po dosta niskim cenama, pa ne znam da li je to ok suplementacija za ovaj vid treninga. Ili mi savetujes bolje bcaa i whey? ili da sacekam jos malo da prodje odmor i uzmem sva tri.
Izvinjavam se na duzem postu i unapred hvala.