Uz duzno postovanje svima koji rade gigantske serije mislim da taj vid treniranja ne pije vodu na duze staze.Kad odradis trening dobijes efekat kao da si radio cardio,mada to je sve individulano.A i ne znam nikoga ko ih stalno radi a da ima efekta ....cak nisam zapazio i pro bb da ih rade..E sad sto se tice treniranja ne slazem se sa statistikom kad radis stalno iste vjezbe da to vise nije izgradnja mase nego vise ide u snagu.Primjera radi ako radis 3 vjezbe stalno iste za biceps vremenom jacas formu i mozes da povecavas tezinu na sipci ili bucicama i to moze takodje jedan znak napretka(ne bitne su tezine ali kad imas stalan stres na misice ima pomaka bez obzira radis li stalno iste vjezbe i program)mislim sistem vjezbanja u serije sa pauzom i klasicnim ponavljanjem od 6 do 12 nebitno.Mada i mijenjanje vjezbi moze da ima pozitivan efekat ali ne stalno.
kako mozes da kazes/pricas nesto a i sam kazes da nisi siguran?
pre svega ,mislim tj gotovo sam siguran da je tvoje iskustvo u teretni veoma malo u odnosu na mene npr i sve one koje kazes da nisi video da tako rade
neznam samo gde si ti to samo mogao da vidis nekoga prof kako u opste trenira ali ajde..nije ni bitno to sada toliko
ja ovaj sistem treninga radim evo vec 6 -u godinu i nikada bolje nisam izlgedao a NE TAKMICIM SE VISE a i kada sam se takmicio upotrebljavao sam ovaj sistem treninga i moja telesna tezina je nakon dugog vremena pirlicno otisla gore 6.5 kg (neznam dali ces u opste da rauzmes sta znaci 6.5 kg nekome ko se bavi sa ovim sportom prof ali ajde)
dalje
tvoja konstatacija da je ovaj i ovakve vrste treninga kao cardio trening samo govri o tome koliko znanje imas jer samo poredjenje je vise nego SMESNO da ne upotrelbjavam neke teze reci
inace,imam vremena da piesm (za divno cudo) ali smatram da sa druge strane (citajutic tvoje ostale postove) nemam adekvatnog sagovrnika sa kojim bi mogao da udjem u raspravu oko hipetrofije i hiperplazije,tipovima misicnih vlakana,angozvanjau istih sa odredjenim metodama treninga itd itd itd i i onda bi to bilo gubljenje vremena
ali cu ti samo jedno reci
DA VEOAM GRESIS i da bi trebalo da pre nego sto nesto kazes iza toga stanes sa EMPRIJSKIM ISKUSTVOM i kazes..da to je tako..
Ja kazem na svom primjeru da gigantske serije ne piju vodu na duze staze,a vjerujem da ih vecina ne radi jer im takav vid treninga ne odgovara...
Sto se tice iskustva, naravno tvoje iskustvo je uveliko vece jer si duplo stariji od mene a i amaterski se takmicis tj takmicio si se.
A nisam imao prilika licno da gledam pro ifbb kako treniraju ali jesam gledao video zapise i nisam zapazio da se jedan prof sprema velikim serijama,mada sto kazes to i nije bitno.
Ti radis takav nacin treniranja,niko ne spori tebi odgovara,mada pogledao sam jedan tvoj klip i koliko mogu da vidim ti i ne radis gigantse ili velike serije ,jer pravis pauzu,a koliko znam velike serije se rade bez pauze.....ili ti i ne radis gigante .
Smatram da posjedujes iskustva i znanja vezana za ishranu i preparate i da iskreno se trudis da dajes savjete otvoreno sto je stvarno dobro.
A ne vidim nista smijesno u mojim konstatacijama,jer kad je nesto smijesno onda je smijesno ili ti tu rijec koristis kao frazu.
Vidim da imas vremena da citas i pises s obzirom na broj postova,a vjerujem da si procitao moje postove kao i vecine drugih clanova a i rasprave ti nisu strane
,
Nema tu sta da se grijesi,svako iznosi razlictia iskustva.
I da sto se tice teskih rijeci,zapazio sam kako da kazem ,,smek" mala primjesa prostakluka u tvojim postovima,meni licno ne smeta ali eto moze se i na taj nacin ili ne moze vidjeti sklop osobe bez obzira iako je ovo sve net.
Samo opusteno i nema ljutnje