Ovako,da se samo razumemo.
Ja jako postujem tvoje rezultate i ne sumnjivo smatram da si jedan od najboljih sportista u svom sportu.
Ono sto zelim da ti kazem je da ja nisam neki balavac i da sam covek koji je relativno mlad,ali sam zavrsio elektrotehnicki fakultet i magistrirao u Austriji.Nemam svakako nameru da se hvalim,ali hocu da ti kazem da nisam glup covek,i ja imam uspehe u svom poslu.
Tvoji odgovori tipa ovoga,svakako nisu pedagoski,a jos manje podsticajni za dalji napredak nekoga ko ti je postavio pitanje.
Stoga ,hvala svima koji zele da mi pomognu,ali svakako je bolje da mi niko ne odmaze...
P.S.Nisam ja rekao da ne treba da popravim ishranu,ali ni ti mi nisi rekao sta bih treba da popravim.
Odmah si demoralisao sam odgovorom "Hrana ti je uzas"...
No hurt feelings,samo sam rekao ono sto mislim...
vidi
lepo od tebe sto si napisao to sto si napisao.
ALI TO NIJE TEMA
ovo je prilicno tezak oblik komunikacije (net tj forum) i onda neke stvari postaju iskrivljene
MENI NIJE PADALO NA PAMET DA TI PREBACIM BILO STA
vec jednsotavno imam svoj vid komunikacije sa ljudima kako na forumu,FB,DRUGIM FORUMIMA ITD ITD IDT
ja kada bih svoje vreme posvecivao svakom kada me neko pita nesto konrketno a dnevnod dobijem po 50ak pm + isto toliko mailova verovanto bih zavrsio u lazi lazarevicu itd
pre nekih 6 ili 7 god sa mojim drugarima sam IZ TOG RAZLOGA POKRENUO OVAJ FORUM
dobro,ne bas racunajcui da ce biti ove velicine i da ce da se pretovri u BIBLIJU ,ali kroz ovih 7 god kroz ovaj forum je proslo valjda samo bog zna koliko stotnina hiljada ljudi
sve odgovre koje si ti zahtevao da ti se SERVIRAJU oni su VEC NAPISANI
ja apsolutno ne vidim razloga cemu pisanje 200 postove i pokusaj ubedjivanja TEBE da NE POSTOJI SISTEM TRENINGA ZA GRUDI - MASU kada ti to NE PRIHVATAS KAO CINJENICU i ne zelis da cujes dobronamenre SAVETE
a dobronameran savet sam ti dao u pokusaju objasnjavnaja toga da sistema za GRDUI NEMA tj onoga sta ti trazis
vec da se sve zasniva na sklapanju kockica i carbnog kruga HRAN+SUPLEMETACIJA+ TRENING
ne postoji PARCIJALIZACIJA jednog,drugog ili treceg
trening MOZE da bude monoton i da se napredak ostvari PROMENOM TRENING ali sve je opet usko povezano sa OSTALA DVA ELEMENTA na koja ti ocigledno ne pridajes paznju
ja odist aneznam kako da ti kazem da ti je hrana losa a da te ne vredjam
ali evo pokusaj
PRIJATELJU-HRANA TI NIJE DOBRA I SVE DA ODRADIS 4 NED TRENINGA LICNO SA NEKIM KO JE SAMPION U OVOME SPORTU tvoj trening moze sa se podgine na neki visi nivo ali napredak sigurno nece biti onaj koji ti zelis..
OK?
Najlepse hvala na odgovoru,ja ni jednog trenutka nisam rekao da ne postujem to sto si mi rekao za ishranu,ali moram uklopiti sve kockice,ne samo ishranu,sam si to rekao.
Zato sam trazio trening.Ali ok.
Rekli ste mi da mi je hrana problem i poceo sam to da resavam.
Prevrnuo sam pola Beca da nadjem zamenu za ella sir koji svi preporucujete i nadjoh je.
Ovde se malo drugacije zove(logicno),ali sam nasao.
E sada,opet mi je potrebno par saveta,posto sam ovo za ishranu usvojio.
Trebace mi malo vremena da se adaptiram na takvu ishranu,ali u svemu u zivotu je potrebno odricanja,pa i u ovom sportu,tako da mi ne pada tako tesko,a i nije mi prvu put da se odricem neki stvari radi uspeha.
Saveti koji su mi potreni su sledeci: (nadam se da necu da udavim)
Evo upravo danas sam u svoje obroke ugradio skoro sve stvari koje ste mi napisali.
Pirinac,belo pilece,nemasni mladi sir,salatu,ovsene pahuljice,tunjevinu,povrce(kuvano).
Nisam pisao ispravnim redosledom,ali jeo sam sve to danas onako kako sam mislio da ce najbolje pasovati.
Imao sma 5 obroka(jedva se ubedih,ali uspeh).
I naime,otisao sam na trening jako kasno,jer mi obaveze nisu ranije dozovljavale,tek oko 19h.
Odradio sam trening za sat i deset minuta sa zagrevanjem.
Osecao sam se fenomenalno,a odradio sam trening za grudi i triceps.(pocetnicki sistem treninga,samo malo brzi nego sto ga inace radim).Toliko su mi se nadule grudi i triceps da to nije bilo normalno.Nikada nisam ovakav trening odradio.
Odradio sam:
Grudi
1.Kosi bendz sa bucicama (4s)
2.Ravan bendz sipkom na Smit masini (4s)
3.Razvlacenje na ravnoj klupi(3s)
Triceps
1.Propadanje(sprava postoji koja simulira propade) (4s)
2.Potisak na lat masini (4s)
3.Potisak sa Z sipkom sa cela (3s)
Sve to za sat i deset minuta sa zagrevanjem od 10 min.
E sada .Pitanje je koliko je to ispravno?
To je prvi savet koji mi je potreban.
SAvet broj dva:
Trenutno uzimam Whey protein,glutamin,bcaa,kreatin,dextrozu i to sledecim redosledom:
Whey ujutru 30 grama kada ustanem sa pahuljicama i posle treninga 30 grama.
Glutamin pre i posle treninga po 10 grama.
Bcaa 3 tablete pre treninga dve za vreme i 3 posle treninga.
Kreatin pre i posle treninga po jednu tabletu.
Dextrozu posle treninga sa Whey.
E sada,da li je to ok?
Ja sam procitao ovde da se piju malo vece razmere svega ovoga sto uzimam.
Ali se to kosi sa onim sto pise da je preporuceno na svim od ovih proizvoda.
I tu malo objasnjenje.
Treca stvar:
Visok sam 185,imam 86 kg.
Ali iako to nije kilaza koju bih mogao da ima(mislim da bi trebalo malo vise),ja izgledam sasvim ok,atletsi izgled,sem sto imam malo nekog sala na stomaku.To se pojavilo ove godine od kada sam prestao da treniram kosarku.Sasvim malo je u pitanju,ali me nervira jer to nikada nisam imao.
Pitanje je sledece:DA li raditi kardio pre treninga ili ga ubaciti jedan dan izmedju treninga ili nesto ipak trece?
Cetvrta stvar je bi bio svaki savet koji imate da mi date ,a mislite da ste izvukli iz ove moje price,a da ja nisam pomenuo.
Tj.sta bih jos trebao da popravim ,dodam ili izmenim.
Unapred zahvalan i nadam se da ce te imati vremena i strpljenja da iscitate ceo text...