Ne gresim ja u ovom slucaju nego on , ja nikada ne bih isao sa sat vremena plivanja i onda samo jedan obrok kasnije teretana. Nisam bio dovoljno jasan, po meni bi idealno bilo posle plivanja P+M pa tri sata kasnije P+UH pa 1.5-2h treninga tegovima.
Za glutamin moguce da gresim ali ako je u pitanju aerobni trening i ako se radi o rasponu izmedju 60-70% od max otkucaja ne vidim poentu antikatabolika jer ni ne vidim katabolizam u ovom vidu treninga.
Posle treninga tegovima i pred spavanje se slazem, mada ako cemo da cepamo dlake onda tu ima mesta i za Vitamin C+Vitamin E a pred spavanje Arginin i ZMA
Za dextrozu ne vidim zasto je mnogo, ako te ne mrzi molim te mi pojasni, znam da je s'vremenom pala sa 60-100gr na 30-40gr a koliko vidim jos ide dole. Ja je koristim oko 35gr u pwm-u a znam gro ljudi koji ide 20gr dexa + 15gr malta
druze
ti nisi uzeo cinjenicu da je on REKREATIVAC sa ciljem da skine visak kg!
dakle
ovi obroci posle ili plivanja ili pred teretanu u njegovom slucaju gube smisao jer njemu je bolje da DOPUNI glikogen posle plivanja da da bude siguran da se slucjano nece POJAVITI visak UH kao sto je to moguce u slucaju kada je trening zavrsen,windows zatvoren,hormoni (inuslin,gh) u stanju mirovanja i onda da na tu pricu nabaci obrok sa UH
BAS OBRATNO bi trebala prica da ide od one koju si ti rekao jer on ima cilj taj koji je objasnio i sgurno je bolje da pred trening uzima B+M iz razloga sto ce onda biti siguran da ce da maximalno angazuje energiju iz masti a ne da se trudi da potorsi glik tj energiju nabijenu sa obrokom pred trening koji je sadrzao UH.Ono malo glik st ostane,ako konzumira UH psole treninga,sigurno ce biti svetslonom brzinom iskorisceno na pocetku samog treninga sa tegovima.Mislim da je ovaj deo sada vise nego jasan
prijatelju,kada si na DIJETI onda brj otkucaja i matetemtaika PADAJU U DRUGI plan jer su ovo ljudi koji su rekretavici sa ciljem da sto jednostavnije skinu visak kg i da sto je vise moguce sacuvaj misic.
Najjednsotavniji i najprostiji nacin a da im se ne ulazi u glupe price o studjima izvoidljivosti i % RM i svemu ostalom u cemu se i mnogi oni koji to citaju apsolutno ne snlaze vec samo lupaju,je taj da ima se na sto jednostavniji nacin UPROSTI cela prica,a prica je ta da to nema veze dali je 60-7-ili 90 % od max br otkucaja iz razloga sto rizik od KATABOLIZMA uvek kod tih i takvih osoba postoji,a pogtovo u njegovom slucaju je extremeno izrazen s obizrom ako uzmes ono sto ja najvise mrzim a to je matemtaika pa vidis da on u toku celog dana unosi maltene onoliko B koliko je dovljno ili je na ivici da uleti u katabolizam a s obzirom da neznamo kako trenira,ja sam gotovo u to vise nego siguran.
stara poslovica glasi-BOLJE SPRECITI,nego LECITI pa je ovo sigurno bolji put,a pogtovo sto ima preparat u kojemu ne moze da razdvoji bcaa od glm.
dakle i ovo smo savladili
dalje
necemo da pricamo o svemu sto moze da ide pred spavanje jer on to momak nema i rekao je sa cim raspolaze i ja mu rekoh najbolji nacin a da ne budu bacene pare.e sada,na njemu je da slusa,primeni,javi..ili obratno.da odbaci ono sta njemu se cini bez veze
ismershis
ja sam o dextrozi tj prostim secerima toliko puta vec pisao da me odista vec mrzi da se ponavljam po ko zna koji put.
ja sam jedan od ljudi koji je do pre 5 god uzima 100 gr u pwm
pad je drastican iz razloga sto je dokazano U EMPIRJI i to nisam ja dookazao ali sam PRIMENIO i uvdeo da je najblje iz razloga sto svaki oblik prostih secera a koji je nama potreban imas razlciti pik tj udar na pankreas
pa je tako dextoroza najvece smece kada je u pitnju prosti oblik secera ,ali je opet sa druge strane NEIZBEZNA i kombianciji
ovo ti je prica o vitargu,pure muslce carbsu,waxy ILI OSALIM OBLICMA SECERA koji se danas stavljaju u pwm
razlog tome je npr
dextorxa ima udar na pankreas da POSTEPENO izlucuje inuslin,ali sto je najveci problem je taj sto da odrzava na visokom nivou dugo vreme tj previse i ostaje visok cak i posle zatvaranja WoO
MALTODEX ima udar snazean i brz i veoma brzo iritra pankreas,naglo poidzie inuslin,ali isto tako jos brze pada-OPET NIJE DBORO jer se ne stigne odraditi citav proces guranja gradivnih materija u plazmu
waxy je tu negde srednjih vrednosti ali ni on nema neku narocitu sposobnost da inuslin buse staiblan oniliko koliko je potrebno
dakle,pricam o dozama u kojima se do sada korostio secer a to je od 45 pa na vise!!!
zasto sada postoje mesavine SVIH ovih secera,u veoma preciznim kolcinima tipoa 4x 5 ili 3 x 7 gr ili kako god (ovisi od brenda do brenda) koji sa svojim idealnim omerom uticu na pankreas tacno onako KAKO BI TREBALO da uticu a to je da
1.iritiraju pankreas (svako u svoje vreme -kada treba)
2.inuslin uz pomoc njih je u stabilnoj koncnetraciji citavo vreme dok traje wOo
3.INSULIN pada tacno onim redosledom kojim je i podginut sa tim da nema kasnije rizika od insulinksih rupa i nenaadnih udara (kada im nije vreme)
ovde udare ti naravnoNEMOZES da osetis (postoje i neretki slucajevi da se oseti ohoooooo,i te kako u vidu hypo-a..zamagljken vid,nekontolisano znojenje,mucnina,nedostatak apetita i sl) ali NE MORA DA ZNACI tj da se oseti da je nivo secera u krvi previse nizak sto za sobom nosi mnoge posledice po ili REKREATIVCA ili ONOGA KO JE I MALO OZBILJNI
ovo je UKRATKO i nadam se da odista sam uspeo u kratkom izlaganju da resim ove stvari