Dragi forumasi,
stvari stoje ovako. Posto cu imati dosta treninga nedeljno trebaju mi saveti vezano za suplementaciju. Napominjem da radnim danima radim do 17h. Imam 25godina. Visok sam oko 178 i imam 73kg. Cilj mi je da ne izgubim misicnu masu, a da dobijem na kondiciji, izdrzljivosti i snazi. Naravno, kada bi dosla i masa bilo bi extra
Spisak aktivnosti:
1. Ponedeljak 18h-19h teretana (pre toga 10gr BCAA, 10gr glutamina, 5gr kreatina; posle sve isto + 1,5-2 merice whay i 50gr dekstroze)
2. Ponedeljak 21-22h fudbal (pre i posle 10g BCAA, 10gr glutamina)
3. Utorak 18-19h vezbe snage, izdrzljivosti, kondicije (uglavnom body weight vezbe. Dosta sklekova, zgibova, trbusnjaka... Jak tempo sa konstantno visokim pulsom). (pre toga 10gr BCAA, 10gr glutamina, 5gr kreatina; posle sve isto + 1,5-2 merice whay i 50gr dekstroze)
4. Sreda 20.30-21.30h grapling (pre i posle 10g BCAA, 10gr glutamina)
5. Cetvrtak 18-19h vezbe snage, izdrzljivosti, kondicije (uglavnom body weight vezbe. Dosta sklekova, zgibova, trbusnjaka... Jak tempo sa konstantno visokim pulsom). (pre toga 10gr BCAA, 10gr glutamina, 5gr kreatina; posle sve isto + 1,5-2 merice whay i 50gr dekstroze)
6. Petak 20.30-21.30h grapling (pre i posle 10g BCAA, 10gr glutamina)
7. Subota 10-11h teretana (pre toga 10gr BCAA, 10gr glutamina, 5gr kreatina; posle sve isto + 1 merice whay i 50gr dekstroze)
8. Subota 17-18h vezbe snage, izdrzljivosti, kondicije (uglavnom body weight vezbe. Dosta sklekova, zgibova, trbusnjaka... Jak tempo sa konstantno visokim pulsom). (pre toga 10gr BCAA, 10gr glutamina, 5gr kreatina; posle sve isto + 1 merice whay i 50gr dekstroze)
Nedelja pauza.
Sto se tice teretane planiram da radim kruzne treninge. Ponedeljkom necu raditi noge. Da li je ovaj nacin suplementacije ok? Da li trebam da uzimam 10gr glutamina pre spavanja? Da li mozda da prebacim teretanu sa subote na nedelju? Mozda bih isao i dva puta nedeljno na trcanje pre posla, na prazan stomak. 30min skroz lagan tempo. Pre toga 10gr glutamina i bcaa, posle toga ?
Ishrana je burek, posna pita sa visnjama, kajmak i prsuta
Salim se naravno. U pitanju je standardno: ovsene, belanca, belo meso, riba, pirinac, grasak, salate, badem itd...
Znam da je dosta treninga, ali mi se ide na sve i tako sam zamislio.
Hvala mnogo na pomoci.
pozz