Pozdrav svima kao prvo, novi sam na ovom forumu pa imam jako jako puno pitanja a na ovom forumu ima jako jako puno postavljenih tema koje sam pokusao procitat obracajuci focus na ono sto mi je potrebno medjutim nisam nasao pa sam odlucio napisat ovu temu s tim da cu dobit zeljeni odgovor
Situacija je sljedeca . . .
Kreno sam u teretanu vec 2 mjeseca idem sad ce 3
22 godine 190 cm i 123 kg i imam zelju da se spustim na 100 kg
Sad ako ima neko da mi preporuci najbolji trening kolko setova koje vjezbe kolko odmaranja medju vjezbama itd itd znam da je mozda puno ali bi bio jako zahvalan
Ova dva mjeseca koja sam proveo u teretani sam radio standardne vjezbe 2 misicne cjeine za 1 dan 3 radna dana 1 odmaranje npr
Pon
Lejda i biceps
Utor
Sisa i triceps
Srij
Ramena i noge
odmor pa stalno ova rotacija prateci ovo radio sam i standardne vjezbe uz 4 seta sa 10 do 12 ponavljanja da li da tako nastavim il da pocnem ubacivat neke druge vjezbe
kako sta imam motivaciju i zelju tako da bi volio imat i dobar plan i program
Sto se tice ishrane konstovo sam se sa nutricionistom i napravio mi je plan i program ishrane i uz teretanu cu ubacit kardio svaki 2 dan eventualno neko lagano trcanje 30 min ili hit 20 min zavisi
Jako bi bio zahvalan kad bi mi neko od clanova mogao oko ovog pomoc i plan i program treniranja sastaviti
Hvala unaprijed