Pozdrav ljudi,
Pratim vas forum duze vreme, citam i citam, al mi neke stvari ne ulaze u glavu, pa mi je potrebna vasa pomoc.
Visoka sam 168cm i trenutno imam oko 66kg. Kazem “oko”, posto mi ne pada na pamet da stanem na vagu jos jednom. Ne izgleda to bas tako strasno, nisam svinja, ali u poredjenju sa mojom konstitucijom (prilicno tanka) i normalnom kilazom od oko 51, 52kg, vidite i sami o cemu pricam. (sa farmerki broj 25 sam otisla na 30)
Ranije nisam imala problema sa kilogramima, najvise sto sam otisla je na 55kg, onda smanjim klopu nedelju dana i sredim problem. Medjutim, pre godinu dana sam pocela da se prejedam, to je islo tako daleko da sam jela po pakovanje sladoleda na svaka dva sata, onda bih povratila, pa za pola sata jovo nanovo. Dijagnostikovan mi je poremecaj u ishrani, kompulsivno prejedanje sa bulimicnim tendencijama. Problematican period mog zivota, gadan razvod i tako smo dosli do toga.
Vec neko vreme (3 meseca) sam se resila tog problema, hvala Bogu, i hranim se prilicno zdravo – bio hrana, tipa musli bez secera sa mlekom od soje, ne jedem nista procesirano, integralni pirinac, hleb od punih zitarica, pilece grudi, konjetina, tuna ili oslic na teflonu ili kuvano, mnogo salata i zelenisa, neka vocka, tipa ananas, sumsko voce ili jabuka i to je to. Ne pijem alkohol i ne pusim, ali ponekad umem da popusim nekoliko cigareta, kao gust.
Moj plan obroka je ovakav otprilike:
Vezbe radim ujutro na prazan stomak posle kafe.
Dorucak – parce ili dva integralnog sa piletinom ili tunom i salatom
Uzina – musli sa sumskim vocem
Rucak – meso sa povrcem i salatom, ili omlet od belanaca sa zelenom paprikom i salatom
Uzina – vocka ili bonzita
Vecera – meso sa pirincem i salatom
Odradila sam jedan krug Insanity vezbi sa 1600kcal dnevno, ali sem snage, kondicije i jos vecih obima, nisam nista uradila. Ove nedelje sam pocela drugi krug, pa sam mislila da smanjim kalorije na 1000. Pametna ideja? Sta uopste mislite o tim vezbama?
Vezbe sa tezinama radim doslovce kad stignem. Ne preterujem bas – ironicno, znam
I trudim se da plivam uglavnom dva puta nedeljno.
Radim u rotativnim smenama, i ne mogu da se drzim vremenskih obroka. Jel to mnogo bitno? Da imam obroke stalno u isto vreme?
Imam otprilike tri meseca vremena da se vratim na svoju kilazu. Imam jednu bitnu audiciju, gde je kilaza vise nego bitna. Tako da racunam da imam dovoljno vremena.
Ne znam da li je rotacija uh dobra za mene, posto to nikako nisam skontala. Ali mi je potrebna pomoc bas oko ishrane. Ne razumem tacno koliko u gramima treba da jedem. Kako su mi obroci prilicno zdravi i kako pazim sta kombinujem, ne znam gde zapinjem, posto nesto ocigledno ne radim dobro.
Izvinjavam se zbog ovolikog piskaranja, al velim bolje da napisem sve.
Hvala na svakoj pomoci koju mogu da dobijem, znaci mi mnogo!