Znas kako brate, evo ja vec nekoliko meseci treniram americki fudbal, i poprilicno mi se promenila ishrana u odnosu na BB (naravno ishrana mi je prilagodjena uslovima trenutnim jbg)
Moras da znas da svi mi koji se bavimo sportom pored teretane moramo da unosimo poprilicno vise ugljenih hidrata nego ovi drugi, jos pogotovu ako si ti pre jeo sve, a nisi se ugojio, znaci nije ti bas mala dnevna potrosnja. Meni recimo 2/3 unosa ugljenih hidrata cine kompleksni izvori: krompir, pirinac, pasulj, i slicno, ostatak je voce, hleb, slatikisi, seceri. Proteina jedem malo manje nego pre a trebao bi da unosis 1.5-2 grama po kilogramu telesne tezine, u 4-5 obroka gledaj, masti sta uleti, i par kasika maslinovog ulja. Meni takva ishrana odgovara
E sad, koliko cega tebi treba, zavisi od onoga sta hoces da postignes, ja ti nisam dzabe rekao zavisi sta zelis da postignes. Mada kad vec ides u teretanu zbog karatea, pretpostavljam da ne zelis da se ugojis puno, vec samo funkcionalna hipertrofija i da masti drzis sto nize (osim ako ne zelis da menjas kategoriju) pa probaj ovako, 5 obroka na dan, iskombinuj nesto sto mozes da jedes, pa postavi