Nije lose,bas bih volio probati nesto iz Steamera,ali to kuvanje na pari meni bar slabo moze parirati onomu na teflonu,pogotovo kada sebi pripremas recimo teletinu,ili konjetinu,pa medium-rare ga ostavis,uh uh.A piletina se moze spasiti jedino sa zacinima. Mislim da mu ne narusavas nutritivnu vrijednost,kuvao ti na pari,ili na tavi,to su ti nepotrebni tripovi.
A jos i najbolji nacin mi je da se kupe one vrecice za pecenje u rerni,ali apo mogucnosti prazne,ili one koje dodju sa zacinima pa jednostavno spremis za nekad kasnije,pa unutra zajedno sa mesinom stavis svjeze povrce-ja recimo stavim zajedno sa paradajzom,glavica bijelog luka,mrkva.Znaci tako jednostavno a kada izvadis tako socno,em sto je meso mekano am sto je sad jos ukusnije nego inace jer se "kupalo" u raskuhanom povrcu,kojemu je 5 minuta na vatri potrebno da se raspadne.
znaci samo se se treba igrati sa namirnicama,da se razbije ta monotnoija ukusa na tanjuru.A ako vec ne zelis dodavati neke zacine,mozda ti ne pasu,uz porciju mesa sebi jedan dan na teflonu napravis omlet,samo od2-3 jaja,dovoljno ce biti.I dok mutis jaja,unutra dodas neku zelenjavu,najbolje persun,i sve zajedno bubnes na tavu.Rezultat je i ivse nego zadovoljavajuci