http://zdravljefit.blogtyt.com/2009/09/protein-sirutke-nuspojave/evo cesto cujem ovako nesto,secam pre sam pitao medicinara dobio sam slican odgovor...citat iz ovog texta:
Stručnjaci su, također je upozorio da prekomjerni unos bjelančevina može uzrokovati štetu na jetru.
Posljednje, ali ne i manje važno, previše uzimanja proteina je vezana za osteoporozu, osobito nad dugoročne.
Istina je višak i svega što je ružno i isto vrijedi i za slučaj sirutke i proteina. Umjerenost je ključ vodećih zdrav život i trebali držati to na umu dok uzima ništa, uključujući i protein sirutke.
to za preterani unos belancevina,samo sam o tome pricao...nista vise!
a posto nisam znao koliko se unosi proteina iz whey-a,uplasio sam se da su neke velike kolicine..zato sam pitao za savet ...sry za neinformisanost(kad sam cuo jetra,bubreg,problemi sa zglobovima,osteoporoza---odma sam se usro
)
ustvari sad kolko sam skapiro bit whey-a je u brzini varenja i brzom raspolaganju organizmu,a ne samo u kolicini...ako je coveku potrebno 0.9grama po kg tezine,a sportisti 1.5-2.5g...onda je whey sa svojih oko 25g po merici x 2 3 - normalna kolicina
naravno sta god se uzme u abnormnoj kolicini nije zdravo...
p.s : gospodine pedjos nemojte da zamerite na neznanju
The End