Posto je i ovo moj najveci problem zeleo bih da cujem misljenje ljudi koji imaju iskustva oko treninga i pored problema sa kicmom. Bolove u ledjima imam jos od puberteta (mislio sam da je od sporta kojim sam se bavio). Kad sam bio mladji i kretao se vise nego sada i trcao jako puno i bolovi su bili slabiji. Kako sam postajao stariji, bolovi su postali stalni i zadnjih 5 godina sam naucio da zivim sa njima. Pre nekih 5 god sam imao usinuce. Jedan dan jednostavno nisam mogao da ustanem iz kreveta, zivim sam i imao sam blindirana vrata tako da sam cekao 3 sata da drug dovede nekoga da obiju prozor (na cetvrtom spratu) i udju da me odnesu u bolnicu. Naravno povreda je bila zbog dan ranije treninga koju na treningu nisam ni osetio. E sad, posto sam na kosovu zaradio gelere od granate i jedan od njih mi je i dalje u ledjima posto nisu uspeli da ga izvade prvi put ja NE MOGU DA URADIM MAGNETNU REZONANCU. Ledja su mi taj dan kad sam se usinuo u bolnici snimili ,(rengen) i doktor mi je rekao da je samo usinuce i prepisao injekcije i mirovanje. Ali mi je napomenuo da teretanu mogu da zaboravim poso mi je razmak izmedju kicmenih prsljenova veci nego sto je uobicajeno, i posto imam pravu kicmu. Sto znaci kicma mi nema onu krivinu dole koju bi trebala da ima, tacnije ta krivina je mnogo blaza. Sada pocinjem ozbiljnije da treniram, radim cucanj (male tezine) , ulazem u suplemente i ishranu pa bih voleo da cujem savete. Ledja su mi trenutno vise manje ok, ali i dalje imam bolove po nekad. Kad se savijam unapred ponekad nesto pkne nazad kod prsljena ali me ne zaboli, a ponekad i ne mogu da se savijem tek tako odjednom vec moram da se razgibam minut pa tek onda uspem da dodirnem prste na nogama sakom. I da, na evaulaciji u ovoj novoj teretani su mi merili tu razgianost kicme, sedeo sam sa ispravljenimnogama i pokusavao da dodirnem prste na nozi i bilo je ocajno losa... Eto toliko od mene,voleo bih da cujem misljenja, kako da sacuvam kicmu ako nista drugo bar u ovom stanju u kojem je sada.
Ps procitao sam neke postove i naucio da treba izbegavati mrtvo dianje, veslanje.. Da treba raditi vratilo, lat razlicitim hvatovima. Interesuje me da li postoje vezbe istezanja, razgibavanja koje bih trebao raditi ili su kontra produktivne zbog dosadasnjeg sabijanja kicme?