Koliko sam mogao da primetim, na fotografijama na kojima je mr.big, korisceni su odlicni fotoaparati, mislim da je u pitanju neki DSLR, pa jos ako to uparis sa poznavanjem fotografije (svetlo, filteri ....) moze slika da ispadne odlicna i bez doradjivanja u PS-u. Jbg ako je ceo smisao fotografije u PS i da ona ne moze bez toga.
Fotografija je vise nego PS, covece, to je cela nauka, ljudi studiraju po 4.god fotografiju da bi znali da rade u toj oblasti.
E sad, mozda tvoj cale zna PS, ali koliko zna fotografiju? Profesionalci koji rade sa fotografijom mogu da primete da li je nesto doradjivano po pixelima, e sad, da me hebes, ne mogu da se setim kako to rade. Nisam profi, pa i ne mogu da komentarisem sliku Mr.big-a. ali kao sto rekoh, ako je koriscen profi aparat (a ne digitalac od 10K), i ako zna da se odradi posao sa svetloscu and that shit, slika moze da ispadne odlicna.
E da, kada se slika radi u RAW formatu, nema kompresovanja kao npr. JPG pa slika ne gubi na kvalitetu. DSLR aparati koriste prizme i puno kvalitetnije CCD cipove, pa i daje bolju sliku.
Kupi
OVO, pa da vidis da li ce ti trebati PS, normalno, kao sto rekoh treba da imas i znanje za fotografiju.