sve je u prehrani,kao sto je mr.big jednom rekao izgledacete onako kako jedete,i da je ishrana kljuc uspjeha !!!!!pa sto kvalitetnijom ishranom,puno puno puno proteina,probaj 2 grama po kg tezina na pocetku ako nisi navikao,ne znamm kako si se do sada hranio pa povecaj na 3 i vise ako mozes.
junk food nista,slatkisi,prosti UH nista(osim u pwm)
jedi sto vise mesa,nemasnog,jaja,preferiraj slozene UH(skrobaste poslije treninga,riza ,krompir,tjestenina)gledaj kako dan odmice da unosis vlaknaste UH(dakle povrce),uzmi sebi neke vitamine i minerale,pij omega 3(riblje ulje) ili laneno,ujutro poslije jela
sto se tice preparata idi otprilike ovim redoslijedom vaznosti whey,glukoza,kreatin,glutamin,(to iskombinujes u pwm),BCAA.to je ono osnovno(to sam siguran da 100 % znas al eto)
kardio smijes raditi,sto da ne ,samo umjereno,nemoj sad svaki dan da ne bi doslo do katabolizma misica,jer sad si na masi,kad budes na defki onda pojacaj kardio a jer gubitak misicne mase nije nikome u interesu,zato prije kardia mozes uzeti BCAA ili eventualno glutamin,ako nemas love,onda bjelanca mozes (mislim da je to uredu,bolje ista nego nista,nek to neko malo iskusniji kaze)a poslije kardio treninga whey(opet ako imas love da ga pijes i tada)ako ne udari po mesu ,jajima i sl.
navece probaj sa sporo otpustajucim proteinima(ne znam kako da ih nazovem drugacije,nadam se da je izraz tacan),dakle bitan je casein u mlijecnim proizvodima on je taj koji je zaduzen da se oni sporo apsorbuju tokom noci dok ti spavas i da tijelo stalno bude snadbjeveno proteima,dakle posni sir,ne mlijeko zbog laktoze,UH,zatim bjelanca sa 1-2 zumanceta,i to bi bila jedna solidna vecera
eto to je onako ukratko cega sam se mogao sjetiti,imas tekstova o tome koliko hoces,vjerujem da si ti toga dosta i procitao samo dok ti se malo posloze kockice;)
pozdrav