Pozdrav svima,imam par pitanja u vezi kickbox-a.
Poceo sam da treniram kickbox pre tri dana, i akoimam 19 godina, 1,90cm,84kg, ipak mislim da nije suvise kasno da se pocne trenirati kickbox,i odradi par borbi. Sad za sad ne ciljam visoko,cilj mi je da nabijem kondicije,da naucim kretnju,osnove,zapravo da prvih 5-6 meseci provedem u jakom treningu. Ispod 5-6 meseci ne planiram da radim niti jednu borbu.
Imam par pitanja, treniramo pet puta nedeljno, tj. radnim danima. Treninzi su nam ovakvi, bar sto sam ja video/i cuo.
Svaki trening se sastoji iz zagrejavanja 15-20 minuta. Ponedeljkom radimo ruke, kombinujemo udarce, ja sam prvi trening samo leva/desna / leva/leva/desna i taj kombo,bez aperkat / krose itd.
Sledeci trening su bile noge,tj neki su vezbali sparing a ja sam noge sa jos nekima. 50 low kick desni/levi , 25 middle kick/ 25/high kick. Noge su mi bukvalno pomodrele od silnog udaranja iz sve snage,ali sada me je proslo. Danas smo trebali da imamo trcanje , ali na zalost ne mogu jer imam bas jaku upalu,pa cu da odmorim ovaj dan. Out of shape sto bi rekli Englezi. Sreda vezbe sa tegovima, cetvrtak trcanje ili petak, i petak/cetvrtak noge/ruke miks.
Kako se iskusnijim kick bokserima cini ovaj trening?
Da li je kasno da se pocinje bilo sta trenirati sa 19 godina? Povrede koje se mogu dobiti da li su bas ozbiljne? Jer sam procitao negde neki komentar od nekog korisnika koji me je malo zabrinuo, ne planiram bas da lomim nos/rebra/itd..- , -
Nemam neke misice,ali nemam ni puno sala, nameravam da isklesem telo do 78-80 i nadam se da cu to samim treningom bez fiksiranja ishrane uspeti. Imam u podrumu i neke suplemente, tj. proteine i creatine monohydrate, koliko je pametno uzimati ih posle treninga?
Jos neki predlozi?