Dana priznao: Ne vjerujem da će se Fedor boriti u UFC-u unatoč kupovini!White vjeruje da to nije izgledan scenarij i da se ruski borac nikada neće boriti u UFC-u
Predsjednik UFC-a, Dana White, priznaje kako i dalje sumnja da će Fedor Emelianenko ikada stupiti u UFC-ov oktogon iako je sada tehnički pod ugovorom Zuffe. Upitan vidi li u tome ironiju, White je za Yahoo Sports odgovorio:
"Ne vidim. Iako je je sada pod našim ugovorom, teško je vjerovati da ćemo ga ikada vidjeti da se bori u UFC-u. Vidjet ćemo što vrijeme nosi, ali kako sada stvari stoje, ja bih se kladio na to. Iako sada ima nekoliko zanimljivih borbi koje bi se mogle dogovoriti."
Najbolji borci današnjice mogli bi se napokon naći u istom kavezu.
"Da i to je dobra stvar. Znate mene...ja sam MMA fan i volio bih dogovoriti borbe koje bi ljudi voljeli vidjeti. Na kraju dana, to je i naš posao. To moramo i ispuniti."
MMA svijet se i dalje bavi izjavom koja je stigla iz M-1 Globala koji tvrdi kako Fedor nije pod ugovorom Strikefrocea, odnosno sada Zuffe, nego pod ugovorom vezanim za televizijsku postaju "Showtime".
-------------------------
Cro Cop: Kupovina Strikeforcea je loša za sport kao takavHrvatski borac je odletio za New York, a usput je prokomentirao situaciju s kupovinom konkurentske organizacije.
I Mirko Filipović je prokomentirao vijest koja je jučer prodrmala svijet mješovite borbe. UFC je kupio Strikeforce, a Cro Cop ne misli da je to dobra stvar za sport...
"To je za njih strašan sportski potez. Pokazali su koliko su sposobni i moćni. Ali meni je malo žao jer monopol nije dobar za sport, a padat će i cijene borcima. Na isti su način preuzeli Pride, preuzeli borce, vjerujem da će tako biti i sa Strikeforceom", izjavio je Cro Cop za Dnevnik.hr.
Govoreći o meču sa Schaubom, Mirko kaže da će ga napasti u svakoj mogućoj situaciji, a ukoliko Amerikancu uspije neka od kontri koju najavljuje, onda će mu čestitati.
"Tužan sam kao i uvijek kad idem od kuće. Sad sam u nekom depresivnom raspoloženju, ne da mi se putovati u New York. Ali što da radim, takav je posao", zaključuje Cro Cop.
--------------------------
Zašto monopol nije dobar nigdje, pa niti na MMA sceni...Marko Petrak komentira šokantnu vijest koja je iznenadila MMA javnost. Strikeforce je kupljen od strane UFC-a.
Kupovina Strikeforcea od strane Zuffe ( čitaj UFC-a) nije samo vijest dana ili tjedna - to je bez ikakve sumnje vijest godine u svijetu MMA-ja. Nakon ovakvog šokantnog scenarija, nije previše reći da više ništa neće biti isto kao do sada. Ako smo ikada i sumnjali u to koliko dobro ide Dani Whiteu i braći Fertitta kada je u pitanju poslovanje UFC-a, onda od jučer znamo odgovor. Toliko dobro da bez ikakvih problema mogu ili kupiti ili doslovno uništiti svu svjetsku konkurenciju. Pride kupljen, Affliction uništen, EliteXC uništen, IFC uništen, WEC kupljen, Strikeforce kupljen...ako želite nastaviti niz onda vam trenutačno na pamet mogu pasti samo još dvije organizacije: Dream i Bellator. Čelnici ove potonje danas su se već "hrabro" oglasili izjavom kako su oni gospodari svoje sudbine i da ih UFC nikada neće kupiti. Na njihovu žalost, istu stvar su do jučer mislili i vlasnici Strikeforcea. Dapače, UFC su smatrali najvećim neprijateljem, a njihov direktor je bio u konstnatnom verbalnom ratu s predsjednikom UFC-a. No, novac i brutalni kapitalizam ne priznaju riječi kao što su su ponos ili inat. Strikeforce je od najljuće konkurencije, preko noći postao samo lojalna marioneta koja će igrati u interesu svoga novog gazde.
A što je s Dreamom? Dream je već sada propao. Informacije koje stižu iz Japana kažu kako postoji zaniteresirani kupac kojeg ne zanima paket Dream + K-1, nego pogađate, samo Dream. Nitko ne bi ostao posebno začuđen da je taj tajanstveni kupac upravo UFC, odnosno Zuffa. Dodatni problem za tu organizaciju je i taj što su do sada bili u iznimno bliskim odnosnima sa Strikfeforceom s kojim su razmjenjivali borce. Ulaskom UFC-a u priču, takav scenarij u budućnosti gotovo sigurno neće biti moguć. Zaboravite na Alistaira ili Mousasija u njihovom ringu, ali isto tako i na njihove borce koji su u nedostatku japanskih gaža dolazili u Strikeforceov kavez.
Kada sve podvučemo, je li kupovina Strikeforcea od strane Zuffe dobra ili loša za sport? Odgovor je jasan: loša je zapravo slaba riječ, bolje je reći očajna. Razlog je vrlo očit i leži u osnovnim postulatima ekonomije koji kažu kako je monopol najveći neprijatelj napretka i kvalitete. Upravo vas zdrava konkurencija tjera da radite više i da nudite bolje svojim mušterijama. Ako je Dana White do sada svojim PPV korisnicim mogao bahato odgovoriti "da ga boli kurac za njihovo mišljenje i da ne moraju kupovati njegov proizvod ako neće", što će tek moći sada kada nema apsolutno nikakvu konkurenciju. Niti sami borci ne mogu biti sretni kada su postali svjesni kako ne postoji konkurentska organizacija gdje bi mogli pobjeći. Sasvim je sigurno kako će i i njihove zarade drastično pasti. Neće biti licitacije poput one Fedora Emelianenka ili Dana Hendersona. U UFC-u će biti elita koja će zarađivati samo solidno, dok će u Strikeforceu ostati oni manje kvalitetni i puno manje plaćeni. Kupovinom Strikeforcea UFC je dugoročno gotovo sigurno čak i uštedio.
Jedina pozitivna stvar iz kuta običnog MMA fana su zanimljivi dvoboji koji nas očekuju. Alistar protiv Velasqueza, Nick Diaz protiv GSP-a...itd..itd... možda čak i Fedor protiv Cro Copa! Tko zna...
Izvor:
www.nokaut.com