Ne znam zasto niko od drugih clanova ti nije odgovorio, valjda zato sto ne vole da ponavljaju kao papagaji, a ovakvih tema je bilo, al evo ja cu ti odgovoriti. Prvo da utvrdimo greske...
Prvo obrok ti je u redu.
U drugom obroku nemas potrebe za medom koji je secer, al ajde, ono sto je bas nepotrebno je whey, koji ima svhhu samo ako ga popijes odmah ujutru nakon ponocnog gladovanja misica i posle treninga. Treba ti cvrst izvor belancevina, kao meso ili riba.
Da li posle treninga pijes whey? PWM (obrok posle treninga) treba da se sastoji od wheya + secera (maltodekstrin i desktroza) a ne da pijes whey pre treninga.
1 sat posle PWM-a treba da pojedes cvrst obrok mesa i kompleksnih ugljenih hidrata.
Vecera je u redu, ali dolazi ono najgore. Zasto samo voce u ponoc
pa ajde da pojedes u prva 3 obroka u toku dana, ali u 12 u ponoc? To treba da menjas
Kacamak i sir (jel punomasni) takodje ne valja, mozda moze da prodje za dorucak, ali ne za veceru.
Ne treba ti petsto eura za ishranu, samo mala preraspodela npr:
1. Jaja i ovsene pahuljice+voce
2. Meso i riza+voce
3.PWM whey+dex, malto
4. Meso i riza
5.Meso i riza
6.Meso i riza
7.Ella sir i salata
Ovo ti je jako uproscen primer, bez gramaze, samo otprilike, mozes ti koji god hoces izvor kompleksnih ugljenih hidrata itd. itd. imas stvarno puno jelovnika.
E sad se dolazi do onoga: zasto ne probas bar kreatin npr. pre steroida? Kada bi napravio ovakove izmene u ishrani, i naravno ostvario neki kcal suficit, dodavanjem nekih jednostavnih a ne skupih suplemenata moze da napravi vidnu razliku.
A posle kreatina imas beta alanin i amino kiseline itd. itd. Mislim da bi trebao to da iskoristis pre steroida.
Jako dugo vezbas, pa se pitam da li ovaj spit: ledja rame, grudi ruke, noge radis zadnjih 14 godina? Ako da, definitvno trebas da probas da promenis trening, da probas da ubacis npr. 5 dana nedeljno, druge vezbe, mozes i da probas neki od postojecih programa, imas ih na internetu mnogo, bilo sta da sokiras misic, posto pretpostavljam da je telo izuzetno prilagodjeno treningu koji radis. Sve i ako variras vezbe, mislim da posle toliko godina treba nesto radikalno promeniti.
Stvarno mislim da ovo treba da uradis pre ciklusa. Al' da ne bude da ti niko nije odgvorio na pitanja:
1. Misljenja o prvoj kuri se mnogo razlikuju na ovom forumu, pretposavljam da ce vecina reci da ne valja, ja licno mislim da nije losa. Iznecu moj stav, prvi ciklus neki oblik testosterona, ako je brzi 8 nedelja, ako ides depo 10 nedelja, u nekim umerenim dozama 400-600mg. Samo moje misljenenje. Ima boljih naravno, ali ovo ce raditi, i imaces priliku da vidis kako reagujes na osnovnu supstancu za rast a to je testosteron, (samoposmatranjem vidis koliko si osteljiv na aromatizaciju, kako ti ide oporavak itd.) test ti je osnova svih narednih ciklusa, a posle mozes da dodajes po volji.
2.Samo se nadam da znas da potpuna zastita od ciklusa ne postoji. Ono sto mozes da uzimas kao ispomoc jesu vece kolicine omega 3 za srce, saw pallmento za prostatu, imas jos nekih stvari, po meni omega 3 je esencijalna uvek, tako da bih ti preporucio. Liv-52 ti ne treba, dok god ne koristis oralne steroide.
3.Nakon prvog ciklusa trebas da vidis kako i sta, pa po tome da prilagodjavas... Jako mali broj ljudi ostane na istom izboru supstanci i dozama, mada mozes tako da radis, svaka doza veca od prirodne proizvodnje dovodi do vece sinteze proteina i omogucava brzi napredak.
4.Dobro bih se informisao o injekcionom protokolu da sam na tvom mestu, nikakve saljive budalastine ne bih uzimao za ozbiljno. Imas puno na netu o tome.
5.Odgovorio sam ti.
6.Za sta ce ti tribulus? Nadam se da ga mislis za pct? Niko ne zna kakav je oporavak u tvojim godinama, i sumnjam da ce ti samo tribulus biti dovoljan, ali niko ne zna zasigurno dok ne uradis analize hormona sto bi svakako trebao da uradis pre i posle ciklusa. Zbog godina bih prednost dao brzim varijanatama anabolika, krace vreme on i brzi oporavak.
7. Pa dok god pauza nije nesto velika, nema mnogo razloga za brigu. Deo dobitka mora otici, a pravilan oporavak posle ce ti omoguciti da sacuvas. Uzeti malo off od treninga mozda i nije lose posle ciklusa dok ti se prirodni nivoi testa ne vrate u normalu.
Moja misljenja, nemoj ih uzimati za ozbiljno, pitaj jos nekog. Zakljucak: mozes jos sa suplementima i izmenama u ishrani da napredujes.
Pozdrav