Hvala, ni tvoj nije los
. A hvala i na savetima.
Zelela bih i da povecam snagu a po mogustvu i da dobijem malo misicne mase, pogotovo u gornjem delu. Izgledam otprilike kao gimnasticarke, donjim delom tela i stomakom sam vrlo zadovoljna, a problem su ruke, koje jesu prilicno denifisane ali su da budemo iskreni zgoljave
. Radim popodne, imam priliku da rucam kod kuce a da nosim vecernji obrok i jedan moj dan izgleda otprilike ovako:
7h 50g ovsenih ili razanih + pola solje jogurta + ponekad 30-40g nekog suvog voca
prva kafa
oko 10h trening - trenutno ne idem u teretanu iz finansijskih razloga nego se snalazim sa skinutim treninzima, vecinom odavde, mada imam i druge; tako 3-4x nedeljno, 40-60 minuta. Ne radim kardio ali dosta se krecem.
posle treninga 2-3 vocke
rucak oko 13-14h - uvek gomila sezonskog povrca (ne biram, sargarepa, kelj, prokelj, kupus, patlidzan, tikvice, paradajz, mahunarke tipa boranija ili grasak, trudim se da bude sto raznovrsnije) + 150g mesa ili 2-3 jaja; uz to obicno ide i kriska-dve integralnog hleba
- druga varijanta je pasulj/socivo ili tako nesto corbasto bez mesa, zaprske i ulja, samo povrce i zacini, kuvam sama
ovde sam vec na poslu, oko 17-18h ide druga kafa i kikiriki/bademi/lesnici oko 50g; 2-3 puta nedeljno ovde ubacim i nesto slatko tipa integralni keks ili neki musli bar i sl, ne unosim nista drugo tog tipa
za veceru oko 21h sam i dalje na poslu i zgodno mi je da ponesem tunjevinu, jaja, ellu i neko povrce koje se lako nosi tj. nema opasnosti da se prospe po tasni
Uz to takodje ide malo hleba ili galete. Za hleb se trudim da kupujem samo na par mesta i da bude stvarno integralni a ne obojen.
Pijem oko 2l vode i caja.
E sad, prva greska je sto nema dovoljno slozenih UH, to mi je jasno
. Treba negde da se ubaci pirinac ili krompir jel tako? Koliko? I kako tacno da povecam proteine? Iskreno radije bih prvo investirala u dobar protein i trenirala kod kuce, a teretana moze i da saceka za sada. Onda njega treba da pijem samo posle treninga? Jel nije mnogo to sto jedem 2-3 jaja dnevno, tj. jel bi trebalo da izbacujem zumanca ili moze da prodje i ovako?
Izvinjavam se ako su pitanja glupa i sto puta ponovljena, ali dosta sam trazila po zenskom delu foruma i nisam nasla to sto mi treba
.