Crkao mi je komp,pa mi treba par ideja ljudi koji ovu tematiku poznaju bolje od mene:
Jedno vece dok nisam bio kod kuce,pojavilo se na monitoru obavestenje sa plavom pozadinom da je komp zarazen spyware-om ili necim slicnim,ne secam se vise...Dok sam dosao,na ekranu je bila samo moja pozadina,bez ikonica i bilo ega,kao da je explorer iskljucen...Nakon resetovanja,opet se pojavio isti plavi ekran sa obavestenjem o virusu...Ispod je pisaolo i da je avast zarazen,one standardne poruke "klikni da ocistis komp,pa naplacivanje i td"...Ukljucio sam scan na avastu i kad je zavrsio izbacio mi je da je nasao 4 zarazena fajla...Nije uspelo repar,ni quarantine i jos neke opcije,samo je mogao da izbrise te fajlove,styo sam i tradio...Nakon toga je pitao da li hocu da restartujem i da pred dizanje sistema odradi jos neke prover u sistemskim fajlovima...Tako sam i uradio,komp se restartovao i poceo da boot-uje...Znaci samo se pojavio onaj prvi korak kad ga dize,kao proverava memoriju,i bla,bla...To je trajalo skoro pola sata,nakon cega se culo kao da je nesto zastucalo i komp se ugasio,posle cega vise ne reaguje i ne moze da se upali...
E sad,lici na napajanje,ali kakva je to koincidencija da ono bas sad rikne..Virus nije mogao da sjebe hardver,koliko ja znam...Ne znam sta je moglo da se desi,ali se samo nadam da hard nije otisao u qrac
Neke ideje?