Pozdrav ljudi. Vidim da puno znate o ishrani pa bih hteo da postavim pitanje:
Mozete li mi preporuciti neku ishranu za bolju "umnu" koncentracjiu ako tako nesto postoji.
Vec godinama osecam da mi se non-stop spava. Ne mogu da ucim kako treba jer se uspavam posle 5 minuta. Posle spavanja opet mogu da zaspim bez problema i da odspavam jos nekoliko sati... i tako u nedogled.
Uvek legnem oko 23:30-00:00 i ustajem u 07:30. Radim posao koji nije fizicki tezak, ali kad dodjem kuci oko 16:30h moram da dremnem jedno 2-3h da bih mogao da funkcionisem. I problem je sto uzivam u tome pa ne mogu alarmom ili necim da se oduprem snu.
Pored svega, pretpostavljam da mi i ishrana nije najbolja, posto ne obracam paznju na to uopste.
Ujutru pre posla pojedem neki sendvic, sa belim hlebom, sunkom, kecapom, krastavcicima...
Kad se vratmi sa posla, jedem nesto kuvano... pasulj, grasak, corbica, spagete, sarma, podvarak.... sve sto je nekako normalno
.
Uvece skoro da nista ni ne jedem, osim nekih slatkisa. Voce, sad kad razmislim i ne jedem tako cesto, osim preko leta i u prolece. Dok zimi periodicno jedem mandarine u velikim kolicinama.
Mogu samo reci da sam do pre godinu dana jeo mnogo vise, ali mi se i tada spavalo isto kao i sada. A kazem, nije samo do spavanja, nego me i mrzi da razmisljam i da se koncentrisem, sto sam primetio jer ne zelim da citam ni neke stvari koje znam da volim da citam...
Ovde postavljam to pitanje, iako znam da je ovo neki forum za bodibilding, ali vidim da stvarno detaljno znate o ishrani. A mislim da mi je mozda problem u ishrani
jer mi je neko pomenuo da mi se mozda spava zbog manjka gvozdja u ishrani. Ta osoba koja mi je to rekla, se i ne razume nesto preterano u ishranu, ali je tako nesto negde cula.
Poceo sam da razmisljam o tome, pa bih vas zamolio ako znate nesto sto bi mi pomoglo...
Hvala