Novembar 16, 2024, 05:31:00 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.359 poruka u 18.766 tema - 20.972 članova - Poslednji član: BrandnSmerb
X3MShop banner

Autor Tema: Virus mail  (Pročitano 5286 puta)

Van mreže Nenad018

• Middleweight Member
Odg: Virus mail
« Odgovor #30 poslato: Februar 01, 2011, 04:08:42 posle podne »
HDD ne moze da se sprzi softverski nikako, da neki od virusa pravi prazne fajlove po particijama, bio bi usporen rad pc-a, u biosu moze da poremeti samo parametre sto se lako vrati resetom, zato i postoji po bious fail-safe i slicno.Drugo svako od nas ima antivirus koji god da je , kad nesto krene da luduje po hdd-u poslace upozorenje. Trece sve sto moze jeste da izgubite podatke,ako se overwriteuje eprom samo flashujes ponovo sa novijim firmwareom. Kad bi tako lako bilo unistiti fizicki hdd ne bi ih ni koristili.
Nisam na ovaj svet stigao da bih bio porazen, niti neuspeh struji mojim venama. Ja nisam ovca sto ceka da je njen pastir podstakne.Ja sam lav koji odbija da zbori, hodi i spava s ovcama. Kasapnica neuspeha nije moja sudbina. Istrajacu sve dok ne uspem."

Van mreže sleepy

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #31 poslato: Februar 01, 2011, 04:25:22 posle podne »
o tome ja i pricam
I r made of sugar, spice and everything awesome. But mom and dad accidentaly added an extra ingredient...chemical WIN!!!

Van mreže reiser

• Flyweight Member
  • **
« Odgovor #32 poslato: Februar 01, 2011, 07:02:03 posle podne »
@mali pirat
da, lose sam se izrazio, virus ne moze da ga osteti fizicki. MBR iliti master boot record je prvi sektor na hard disku gde BIOS iscitava na kom se sektoru nalazi operativni sistem. Dakle, kad upalis komp, podize se BIOS, onda on proverava u MBR adresu, tj offset gde se nalazi operativni sistem, pokrece OS i odatle nadalje OS preuzima ulogu :) Dakle ako on overwrituje MBR, BIOS nece znati odakle da podigne operativni sistem. A formatiranje nece pomoci takodje, ali na svu srecu postoje specijalizovani alati koji popravljaju MBR (google: fix mbr). Uh, al se raspisah :)