Overeem: Cain Velasquez je najbolji na svijetu, za sadaNajbolji Strikeforce-ovi teškaši sudjelovat će u visoko iščekivanom turniru koji, prema mnogima, ispunjava prazninu koju je PRIDE FC ostavio iza sebe.
MMA senzacija, Alistair Overeem imao je jedinstvenu 2010 godinu. Nakon obrane titule Strikeforce-ovog prvaka, pokorio je K-1 turnir i nakon toga stavio DREAM-ov pojas oko struka. Gotovo neponovljivu prošlu godinu Alistair planira "prešišati" osvajanjem ovog turnira što bi ga, vjeruje, smjestilo u sami vrh MMA ljestvice, iznad trenutno ozlijeđenog UFC-ovog vladara Caina Velasqueza.
"Iako je 2010. bila nevjerojatna godina, planiram je nadmašiti osvajanjem turnira koji je krcat zvijezdama. Prvi mi je protivnik TOP 5 borac, Fabricio Werdum a i Fjodor je u turniru. Izazova ima dovoljno u 2011. godini. Velasqueza s pravom smatraju najboljim no nakon njegove ozljede stvorio se prostor za novo ime. Pobjednik Grand Prixa zaslužuje prvo mjesto."
Borba iz snova mnogih MMA fanova je okršaj Overeema i Jemjeljanjenka. Iako je njihov susret već ranije planiran, M-1 Global zapriječio se u njegovoj realizaciji. Ukoliko obojica trijumfiraju u četvrtfinalu, do njihovog bi meča napokon došlo no novi zahtjevi M-1 Global-a naveli su Overeema na razmišljanje.
"Želim borbu s Fjodorom već duže vrijeme no brine me M-1 i njihov način poslovanja. Veoma su nepredvidljivi i često žele navesti Strikeforce/Showtime na otkazivanje borbi te imaju lude zahtjeve. Čim sam čuo da Vadim Finkelstein (predsjednik M-1 Global-a) zahtjeva dodatne testove pomislio sam, evo ih opet... Atletske komisije obavljaju taj posao, nisam čuo da su ikada zahtijevali još jedne testove kada je Fjodor nastupao u Japanu a nije ih uopće bilo kada je nastupao u eventu M-1 Global-a. To mi govori da već traže izlike."
"Očekujem Fjodorovu pobjedu no zanima me kako će se nositi sa Silvom. Nije izgledao najbolje u posljednja dva nastupa a sada će se vidjeti da li je on evoluirao zajedno sa sportom. Nekada se zbog dužih izbivanja dogodi da sport i dalje raste, ali bez vas. Mnogim PRIDE zvijezdama danas ne ide tako dobro."
Overeem je odgovorio na neizbježno i veoma često pitanje - zašto se ne nalazi u UFC-u, vodećoj MMA organizaciji na svijetu.
"Ljudi moraju razumjeti da nije samo novac u pitanju. UFC vas veže za sebe a znate koliko volim nastupati u K-1, želim imati više opcija. Ako promocija želi ekskluzivnost, neka sa sobom ponesu veliku količinu novca jer ja sam sretan što se uspješno natječem u dva sporta."
Overeem i Wedrum kao i Barnett i Rogers nastupiti će u drugom dijelu četvrtfinala, 9. travnja na još nepoznatoj lokaciji. Turnir otvaraju Fjodor i Antonio Silva odnosno Arlovski i Kharitonov, za dva tjedna u New Jerseyu.
www.bjpenn.comwww.www.profightstore.com