au brate ... ok , gledaj ovako ja mislim da to sto pise u mailu ne treba olako shvatiti , to upozorenje , bez obzira sto nema argumetaciju , jer argumentacjiu moze svako da izmisli , cinjenjicu moze svako da iznese u cilju manipulisanja ok ?
ja sam o tome i pričao. autor maila pokušava da zastraši čitaoca iznošenjem činjenica koje nisu merodavne za problem koji je osnovni u tom mailu.
evo, da skratim: postoji određeni standard za nešto. postoji, veoma često, više standarda za istu stvar. na primer: vhs (video) standard, beta (video) standard, dvd standard, blue ray standard. a svi se bave istim, kako preneti video signal.
standard sam po sebi ne znači NIŠTA osim da je ono što ima tu oznaku u skladu sa tim standardom. ako neki proizvod ima oznaku Codex Alimentarius, onda on ima tu oznaku. ali autor mail NE SME da napiše (a napisao je) da zemlja u kojoj se nešto prodaje sa oznakom Codex Alimentarius, da će u toj zemlji da bude zabranjena prodaja vitamina, čajeva i minerala.
za mene bi vest bila da je neko doneo odluku da se ovaj znak ne stavlja na proizvode na koje bi trebalo.
za mene je vest, koju dotični pokret nije preneo, da je EU odobrila logo i standard za isključivo organsku hranu.
p.s. ta viršla iz matijevića ima tu oznaku već godinu dana. pre tačno godinu dana, je ovaj mail već kružio internetom...