Zbog neslaganja s Prideom najjači Hrvat povukao neočekivan potez
Cro Cop: Otkazujem nastup u finalu!
ZAGREB - Cro Cop je jako ljut. Ali ne na svog mahnitog suparnika Vanderleija Silvu. Više od Brazilca, naljutili su ga organizatori Grand Prixa, organizacija Pride. Japanci su najjačem Hrvatu odbili platiti traženo, pa je odlučio odustati od nastupa na završnom turniru četvorice u Saitami.
Nismo se dogovorili, pa već u ponedjeljak odlazim u Pulu na zasluženi odmor. Ne zanima me kako drugi to rješavaju. Ja ne želim odustati od svojih načela, a oni tvrde da sam im preskup. No, ja samo želim biti korektno plaćen za rizik koji preuzimam. Dakako, najviše mi je žao mojih navijača, ali i drugih poklonika ultimate fighta koji su očekivali veliki spektakl.
Neslužbeno saznajemo da su Japanci odbili Mirkov logičan zahtjev da mu, ako se izbori za finale, plate i drugu borbu. Premda ostvaruje enormnu zaradu na borbama najboljih svjetskih majstora ultimate fighta, Pride svoje gladijatore plaća skromno. Njihove zarade su višestruko manje od manje rizičnih boksačkih turneja u SAD-u.
Za razliku od većine boraca koji s Prideom imaju potpisan ugovor, Mirko je slobodni strijelac i za svaki svoj nastup posebno se pogađa. Ako bi u polufinalu pobijedio Silvu, Mirko bi se iste večeri borio s Minotaurom ili Barnettom, pa je i logično da je zatražio da mu se plati i taj nastup, ali i nagrada za eventualno osvojeni naslov. Za razliku od K-1 koji svom pobjedniku Grand Prixa plaća 400.000 dolara, Pride daje samo 150.000.
Ne otputuje li u Tokio, Mirko se vjerojatno više neće boriti u Prideu, no zato ima odličnu ponudu od novoutemeljene američke organizacije (WFA), a htjeli bi ga vidjeti i u orkšajima u oktagonskim kavezima popularnog UFC-ja.
Izvor
http://www.vecernji-list.hr/newsroom/sports/more/604977/index.do