Naravno da je smesna tvoja kostatacija kad stabilno pises da BB ishrana nije zdrava. "Najzdravija ishrana na svetu" ne postoji. BB ishrana je najblize najzdravijoj.
To sto ti pumpas google kao referencu je samo dokaz da si poprilicno kratkovid, jer npr. u Americi se toliko reklamira mleko i mlecni proizvodi da mozes videti ogromne panoe po New Yorku tipa "Got Milk" sa naslavnijim zvezdama sou biznisa + brkovima od mleka, po metroima, javnim autobusima itd... Pa ti nisi svestan koliko je opala potrosnja mleka u svetu. Ljudi polako shvataju da ce recimo vise kalcijuma uneti iz Djusa od Pomorandze ili povrca nego mleka. Pa jesi svestan sta bi se desilo kad ogroman mega biznis mleka i mlecnih produkata ne bi trosio tolike pare na reklame?! Nadam se da si razumeo poentu.
E sad, Balkan... Pa tamo ja mislim da ama bas nikakva reklama za mleko nije potrebna, jer nas dok smo jos klinci Baba, pa zatim majka uci da obavezno moramo mleko da pijemo posle svakog obroka, pred spavanja... Pa meni su cak rodjaci govorili da kad dobijem upalu misica, da moram litar mleka da sabijem da bi me proslo... Znaci to je nas mentalitet koji se prenosi sa kolena na koleno i zato su preko 75% nasih ljudi posle 40 godina debeli. Balkanska hrana je ukusna i mi je svi volimo, ali je extra masna i to treba da ti bude jasno! Mleko je ok da se pije u velikim kolicinama dok si dete i dok rastes i razvijas se, ali je suludo davati izjave kako je 1+l mleka dnevno zdrav unos za odrasle osobe... pogotovo endomorfe... Kad predjes 35-u godinu, overi svoj nivo holesterola. O tome ne bih ni da pocinjem.
Pozdrav iz NYC.