Novembar 05, 2024, 05:37:29 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.341 poruka u 18.764 tema - 20.969 članova - Poslednji član: ubita
X3MShop banner

Autor Tema: Zanima me..  (Pročitano 4550 puta)

Van mreže Marko 021

• Član
  • *
Zanima me..
« poslato: Decembar 13, 2010, 09:53:22 posle podne »
Pozdrav,imam 15 godina,178 cm,65kg.U gym idem 4 meseca (danas mi ističe zadnji dan  ;D ) Proučavajući ovaj forum,odlučio sam da i ja napravim acc i priupitam vas par stvari.Napravio sam sopstveni plan,koji glasi ovako :
 P : GRUDI :
- pek dek 5x10
- benč 6x8
- kosi benč 5x8
- propadanje 5x 8-9

U: LEĐA :
-zgibovi 6x max
-lat mašina iza glave 5x8
-pregibač 5x8
-sajla 5x8
-hiperekstenzija 5x10-15-20

S: pauza

Č : BICEPS,TRICEPS :
   Biceps:
-stojeći pregib kablom
-dvoručni biceps pregib šipkom
-Pregib na scott-ovoj klupi
  Triceps :
-Benč,uski hvat 5x10
-polaganje na čelo 5x10
-potisak na lat mašini 5x10
-potisak na lat spravi iza glave sa kanapom 5x8

P: Ramena,podlaktica :
 Ramena :
- potisak šipkom iza glave (sedeći)
-bučice sa strane
-bučice ispred
- razvlačenje kablom na lat mašini
 Podlaktica :
-zglobni pregib dvoručnim tegom
-globni pregib kablom (ka gore)

S: Noge:
-nožna presa
-leg press
-podizanje na prste
-iskorak sa bučicama

Da li ovo valja ?Zanima me i da li 15-ominutno trčanje na traci,umerenog tempa,ima ikakvog uticaja na topljenje masti ?
ps: Neki čovek me je posavetovao da u toku treninga radim prvo izolacione pa onda osnovne vezbe ? Jel to istina ?
A što se tiče proteina,još ih ne pijem jer nisam u usponu finansijski ,ali trudim se da korigujem što bolju ishranu...
Očekujem odgovore,HVALA !
IZ ZNOJAVE RUKE ČELIK PROGOVORI !

Van mreže Srki022

• Middleweight Member
  • FLEX Gym
Odg: Zanima me..
« Odgovor #1 poslato: Decembar 14, 2010, 12:48:54 pre podne »
Hm... sve ajde i nekako ali sto u treningu za grudi radis prvo pek dek? Logicno je da prvo odradis potiske pa onda razvlacenje...
zatim ovo za trcanje na traci:
Nema potrebe s'obzirom da imas 65kg rekao bi da si suv i da nemas visak masti... A taj sto ti je rekao da kardio utice na sagorevanje masti je u pravu...

Van mreže Kolev Nenad

• Heavyweight Member
  • IRON MAN
« Odgovor #2 poslato: Decembar 14, 2010, 12:55:33 pre podne »
Previse serija druze,previse...

www.fitnessclubvladica.com

Van mreže Marko 021

• Član
  • *
« Odgovor #3 poslato: Decembar 14, 2010, 12:38:11 posle podne »
a i nemam masti,jedino mali sloj u donjem delu stomaka.Znaci da smanjim serije ? 3,4 ??

Van mreže Srki022

• Middleweight Member
  • FLEX Gym
« Odgovor #4 poslato: Decembar 14, 2010, 12:57:21 posle podne »
Poenta je da navedes misic na rast... neces imati napredka ako budes radio mnogo serija i ponavljanja...
Na bench press-u mozes zadrzati 5/6 serija ili na cucnju i mrtvom ako se odlucis za te vezbe...
Za sve ostalo ti je dosta 3/4 ali da te 3 serije odradis kako treba i da pogodis misic...  Poz!

Van mreže Marko 021

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Decembar 14, 2010, 01:05:48 posle podne »
Cucanj i te stvari ne bi jos da radim zato sto rastem...
Tempo mi je najbitniji i vazno mi je da posle treninga osetim da sam isforsirao misic ..
Zanima je da li obicna surutka ima ikakve delotvornosti ? pozz

Van mreže tenssa

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #6 poslato: Decembar 14, 2010, 01:18:22 posle podne »
Citat
Cucanj i te stvari ne bi jos da radim zato sto rastem...
A cucanj te "sabija"?

Van mreže Marko 021

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Decembar 14, 2010, 01:22:34 posle podne »
Svi mi kazu da ne radim cucanj i bilo sta stojeci s vecim tezinama..Kome sad verovati  :P

Van mreže tenssa

« Odgovor #8 poslato: Decembar 14, 2010, 01:38:04 posle podne »
To su i mojim kolegama rekli i likovi ni slucajno da urade bilo koju vjezbu stojeci, kao unistice kicmu...

Slobodno radi cucanj, ali sa 100 posto ispravnom tehnikom i neces imati problema...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #9 poslato: Decembar 14, 2010, 02:15:48 posle podne »
marko
ja bih ti prvo savetovao da se TI savetujes sa nekim ko zna PRAVILNE TEHNIKE izvodjenja vezbi i svega ostalog sta je vezano uz ovaj sport
pa tek onda da krenes sa nekim PROGRAMOM
kao sto ti momci gore rekose,program uz male korekcije je skorz ok ali ukoliko ti neznas vezbe da izvodis kako treba onda je to VELIKI PROBLEM i onda moze da dodje od nekih negativnih posledica..

Van mreže AlexB

• Lightweight Member
« Odgovor #10 poslato: Decembar 14, 2010, 03:36:27 posle podne »

Nemoj surutku...nema vajde od toga...na 100g imas 12g proteina i ostalo je secer, laktoza...samo jedi sto vise (ali naravno sto kvalitetnije) i uzivaj...jos ces ti da rastes u visinu, a i masa ce doci vremenom ;)...

Van mreže Marko 021

• Član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Decembar 14, 2010, 05:30:45 posle podne »
marko
ja bih ti prvo savetovao da se TI savetujes sa nekim ko zna PRAVILNE TEHNIKE izvodjenja vezbi i svega ostalog sta je vezano uz ovaj sport
pa tek onda da krenes sa nekim PROGRAMOM
kao sto ti momci gore rekose,program uz male korekcije je skorz ok ali ukoliko ti neznas vezbe da izvodis kako treba onda je to VELIKI PROBLEM i onda moze da dodje od nekih negativnih posledica..
Ja idem vec 4 meseca u teretanu i imao sam licnog instruktora,tako da solidno baratam sa tegovima :) imao sam i pre plan,al sam odlucio da napravim novi...

Van mreže Marko 021

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Decembar 14, 2010, 05:37:11 posle podne »

Nemoj surutku...nema vajde od toga...na 100g imas 12g proteina i ostalo je secer, laktoza...samo jedi sto vise (ali naravno sto kvalitetnije) i uzivaj...jos ces ti da rastes u visinu, a i masa ce doci vremenom ;)...
Onda cu da je batalim .. jel mi mozes reci neki jeftin,al kvalitetan protein da kupim ?

Van mreže Gurke

• Light Heavyweight Member
« Odgovor #13 poslato: Decembar 14, 2010, 05:45:55 posle podne »

Onda cu da je batalim .. jel mi mozes reci neki jeftin,al kvalitetan protein da kupim ?

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30050

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30146

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=29831

http://www.ogistra-nutrition-shop.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30153

Van mreže AlexB

• Lightweight Member
« Odgovor #14 poslato: Decembar 14, 2010, 06:03:40 posle podne »

Gurke ti je odgovorio....ali prvo se ti fokusiraj da lepo sredis ishranu, pa onda ako budes imao kesha kupi neki whey....tek si krenuo...polako...strpljenje je kljuc uspeha ;)