ovde ima samo jedan PRO takmicar..dosta takicara i rekreativaca(ja sam jedan od rekreativaca)ti nisi smrsao od 800mg lcarnitina dnevno 100% pa d aga pijes 100 godina
probaj jedno 4g pre treninga pa javi;)
Ja sam pio L carnitine kada sam bio u hard core fazi skidanja kilograma od 1,5-2g pre trcanja pored sredjene ishrane. Informacije koje sam dobio o njemu kada sam kupovao to bilo je ako skines 15kg L carnitine ce ti pomoci da skines jos+1kd na tih 15 znaci 16 u totalu, posto mi je svaki gram bio vazan upotrebljavao sam ga.
Pored sredjene i disciplinovanje ishrane zestokog trcanja i maltretiranja(iz neznanja) skinuo sam dosta kilograma, kad malo bolje razmislim L carnitine i nije imao sta da trazi u celoj toj prici ali ajd sad.. kasnije sam uzeo i labradu Charge, nisam neki extra napredak primetio od njega mada sam opet pogresio jer sam sebe gurnuo u debeli kalorijski deficit o ostale probleme, da ne tupimo sad oko toga!
Zakljucak:
L carnitine je precenjena stvar, moje skromno misljenje!!! Ishranom i vezbom doci do misicne mase, zasto? Zato sto je misicna masa jedini sagorevac koji radi 100% bez greske kod svakog coveka bio on profi BB ili rekreativac!!!