Pozdrav svima.Ovako,moj problemcic je sljedeci,imam 20 godina,visok sam 1.79cm,tezak 82kg otprilike,neki bi rekli zasto uopste trazim pomoc,ali ima razloga.Naime nikad prije nisam imao problema sa tezinom i samom gradjom tijela,bio sam zadovoljan sa sobom,zgodan,cak sam i trenirao plivanje 6 godina,ali u posljednjih eto 5 godina ne treniram nista,i polako mi se pocela narusavati tezina,i poceo sam dobijati masne naslage na odredjenim dijelovima tijela,a i debljati se uopsteno.Ljudi su mi poceli govoriti da malo pripazim,da sam se udebljao,i da pocnem rjesavati to dok sam jos u pocetnoj fazi,a i ja sam kad se sad pogledam na ogledalo nisam uopste zadovoljan,i pocinje me bas nervirati.Najveci problem mi stvara stomacic,(pijem ja pivo vikendom,ali mislim da je veci problem sto jedem kao stoka),i imam na bokovima male sarmice one,znate na sta mislim,zatim dupe mi je isto bruku naraslo ne mogu vise nijedne farmerke da obucem,i jos jedna stvar su butine,onaj unutrasnji dio,krenule su mi se spajati,tako da mi se sve jedne pantalone izlizu od hodanja.Imam ja genetski jace noge i bedra,ali nikad mi se prije nisu spajale.
Dakle htio bi da smrsam 7,8 kila tako nesto,volje imam,ali nemam predstavu sta da radim tacno,posto nikad nisam imao ovakav problem,dakle da mi kazete sta bi trebao izmjeniti u svojoj ishrani,kakvu bi hranu trebao uzimati,koliko cesto,na sta se bazirati i tako dalje?Naravno uz regulisanje ishrane bi isla i teretana,pa bi mi i tu trebali savjeti koje vjezbe bi trebao forsirati za stomak,dupe i butine,koliko da trcim na traci,itd?Uglavnom sve sto mi mozete korisno reci,recite.
Hvala unaprijed.