Ja kada radim ramena, stavljam fokus na srednje i zadnje rame, jer prednje rame se "vise" koristi i sokira tokom bencha, razboja sl...
Naravno nikako ga ne treba zaostavljati daleko od toga.
Moje misljenje je (vise znam u teoriji nego u praksi - jos ucim hehe) da bi sledeca kombinacija bila dobra:
Arnold press - jer je sa bucicama i dobro dodje i kao zagrevanje
Potisak iza - uvek odradim ramena sa dvorucnim tegom
Letenje - laktovi 180 ili 90 (menjas)
Let pretklon - opet zadnje rame...
Sad ne znam da li je mnogo...Citao sam da je dovoljno i dve vezbe za ramena samo ako pogodis.
I naravno, ramena je dobro raditi sa "vise" ponavljanja 12-15, i sa kracim pauzama.
Voleo bih i da me iskusniji isprave tj. kazu sta je bolje, da bih i na sebi primenio, i naravno da ne bih ucio nekoga necem sto je pogresno!
Batali to sokiram prednje rame kad radim bendz pa cu da bacim akcenat na srednje i zadnje,radi i prednje onako kako treba da se odradi,bez izgovora...
Kazes ramena je dobro raditi sa kracim pauzama,sve grupe treba raditi tako,manje odmaranja,blejanja i tracarenja po teretani,ne govorim ovo konkretno tebi,nego uopsteno,svesti odmor na minimum,TO RADI POSAO...
E sad kazes citao si da je dovoljno dve vezbe ako pogodis rame,ja licno kad radim prednje onda ga upalim,volim da osetim kako radi,tako i za ostala dva dela ramena,sta je tu problem,pa onda ta tvoja prica od dve vezbe ne pije vodu jer ne mozes pogoditi tri razlicita dela ramena sa dve vezbe...
Pozdrav