Novembar 28, 2024, 08:47:33 pre podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.389 poruka u 18.768 tema - 20.980 članova - Poslednji član: mc1212
X3MShop banner

Autor Tema: Potreban mi je savet u vezi ishrane radi dobijanja mase...  (Pročitano 9024 puta)

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
Potreban mi je savet u vezi ishrane radi dobijanja mase...
« poslato: Novembar 13, 2010, 01:04:10 pre podne »
Pozdrav svima na forumu,posto je ovo moj prvi post koji ostavljam ovde,clan sam ovog foruma mozda dan ili dva,razgledao sam i video da dajete mnogo dobrih saveta svima koji ih zatraze...
Pa evo i mene...
Shvatio sam iz nekih tema da mrzite kada neko ne cita forum jer morate vise puta da pisete isto...
Ja znam da citam,ali ipak bih zeleo lepo objasnjenje,prema situaciji u kojoj se nalazim...
Naime imam 17 godina,tezka sam oko 70 Kg,neznam samo u cemu mi je ta tezina jer sam sitan i mrsav,trunke sala nigde nemam...
Potreban mi je savet u ishrani,ali po mogucnosti da to bude prirodni bez dodatnih proteina itd.
Nemam ja nista protiv njih,ali trenutno nisam u finansijskim uslovima da bih mogao tako nesto da nabavljam...
Ishrana mi je jako losa,dakle jedem sve sto stignem,bas sve...
Malo obroka na dan,svega 3 ili 4, stim sto 2 i puta veceram da ne poverujes...
Jako puno jedem salatu i imam nekontrolisan nazor ka ljutiom,slanom i kiselom toliko da to nije normalno...
Dakle o cemu se ovde radi,potreban mi je savet kako i cime da se hranim prirodno dok nebudem bio u finansijskim uslovima da bih nabavljao kreatine itd.
Potpuni sam pocetnik,teretane nisam video...
Pored svega ovoga do pre 7 dana sam bio pusac,pa kada sam resio da pocnem da radim na sebi odbacio sam pusenje,ne skroz ali s obzirom da sam popusio ne vise od 15 cigara za 7 dana moglo bi se reci da je za pohvalu,posebno jer ne koristim nikakve biomede da mi pomognu oko toga...
Nadam se da vas nesmaram,takodje nisam ni siguran da sam postavio temu na rpavo mesto,ako nisam izvinite,u svakom slucaju pomoc mi je jako potrebna...
Hvala unapred.

Van mreže AlexB

• Lightweight Member
Odg: Potreban mi je savet u vezi ishrane radi dobijanja mase...
« Odgovor #1 poslato: Novembar 13, 2010, 01:22:19 pre podne »
Ipak ti procitaj malo....ima dosta ljudi koji su postavili gotovo identicno pitanje i tamo ces naci dosta informacija...druga stvar, u koliko nisi u finansijskoj situaciji da priustis whey ne verujem ni da ces biti u situaciji da ispostujes i minimum od 2g proteina po kg (u tvom slucaju je to 140g proteina dnevno, sto je opet ponavljam minimum)...kazem to jer sam u istoj situaciji, jedem ono sto keva spremi i jbg...
Moj savet, kreni ti lepo da treniras da bi ti se misici navikli na trening pre svega, da naucis kako se vezbe pravilno izvode, poceces i vise da jedes jer ces se vise trositi...pa ces polako poceti i da dobijas na masi...ali ne ocekuj nista preko noci...toga treba da budes svestan od pocetka...
Takodje, nemoj da jedes bas sve sto stignes, ako vec hoces da pojedes pljeskavicu, ti dodaj jos 50 kinti pa kupi belo meso...jbg i to je neki korak...sto vise budes trenirao, citao, sve vise ce ti se graditi svest o ishrani i prestaces da trosis kesh (koji nemas) na junk...
Ja npr. vise ne kupujem sokove i sl....kupim lepo pola litre jogurta i popijem...ista cena...a veeelika razlika....i tako..to su sitnice...ali pocni ti prvo da treniras...to je sad najvaznije...imaces ti dosta vremena da mislis o ishrani...ne moze sve to odjedanput da se sredi...korak po korak ;)

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Novembar 13, 2010, 01:32:18 pre podne »
Pa potreban mi je savet kako nabaciti tih 140g proteina svaki dan???
I naprimer koje vezbe mi ti preporucujes,ako mislis na trbusnjake i sklekove to je nesto sto mi je vec opste poznato...
Bar sto se tice trbusnjaka njih sam istrenirao da radim serije po 50 komada,ali ipak trbusni misici mi se jedva prepoznaju...
E sada sto si rekao da cu vise jesti,pa kud vise???
Malo obroka jedem na dan,ali zato svaki taj obrok kad sednem jedem za tri coveka...xD
Ja sam bolestan slucaj..:D

Van mreže Srki022

• Middleweight Member
  • FLEX Gym
« Odgovor #3 poslato: Novembar 13, 2010, 03:52:30 pre podne »
Nije fora sesti pa jesti dok ti ne bude muka vec sta jedes...
Obroke moras pravilno da raspodelis i u svakom moras da imas dovoljno belancevina,uh i masti...
dnevno bi trebao da imas bar 5 obroka...

E sad ovo sto kazes da radis trbusnjake po 50 serija a jedva ti se ocrtavaju... Razmisli gde gresis...znaci nije vazno da se pretreniras nego sta jedes  ::)

Van mreže Kolev Nenad

• Heavyweight Member
  • IRON MAN
« Odgovor #4 poslato: Novembar 13, 2010, 09:15:24 pre podne »
E,daaaaaaaa,taman uradio sve trbusnjake sveta neces imati rezultate ako ne dovedes ishranu u red,trbusnjaci su misici kao i svi ostali i ne treba ih raditi vise od dva puta nedeljno...
Sto se ishrane tice prelistaj ovo

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/board,7.0.html

a posebno ovaj deo gde su ljudi postavljali svoje jelovnike,gresili,pa bili ispravljani od strane drugih forumasa i tako zajednickim snagama doveli svoju ishranu u red

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,20283.0.html

Napravi sebi dobar split,tj kako tvom telu najvise odgovara,gledaj da radis jednu grupu misica na jednom treningu,sve sto te zanima tekstualno imas ovde

http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/board,2.0.html

dok je po meni za vizuelni deo,tj vizuelno objasnjenje vezbi najbolje da odes na YouTube i ukucas Secrets of the pros,tu imas dosta klipova,dosta objasnjenja od strane Milosa Sarceva naseg velikog strucnjaka...

Sve sto ne budes nasao,tj sve sto ti ne bude bilo jasno POSLE CITANJA I PRELISTAVANJA ovih stvari pitaj,ima ovde na forumu dosta strucnih i super momaka koji ce ti pomoci...

Pozdrav... :)
« Poslednja izmena: Novembar 13, 2010, 09:21:04 pre podne Kolev Nenad »

www.fitnessclubvladica.com

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Novembar 13, 2010, 09:56:48 pre podne »
Da ima nesto sto mi je nejasno,nisam jos otisao na linkove sto si mi poslao...
Dakle imam problema sa snom jedva 3 sata spavam nocu...
Dakle zanima me koliko je minimala koju bih trebao odspavati za jednu noc???
Takodje me zanima da li bi dobro bilo kada bih trening imao samo jednom uvece ali svaki dan u isto vreme,i da li je to dovoljno samo jedan trening?
Samo me to zanima...

Van mreže Naturalni

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #6 poslato: Novembar 13, 2010, 10:06:34 pre podne »
8 sati treba da spavas
ako imas problem sa spavanjem imas MELATONIN i imas ZMA
MELATONIN ce te slogirati
a od ZMA imas po meni mnogo vise dobiti,ustajes svez ujutru i SANJAS svako vece(barem sam ja sanjao svako vece od ZMA:))
« Poslednja izmena: Novembar 13, 2010, 10:10:58 pre podne Naturalni »
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
« Odgovor #7 poslato: Novembar 13, 2010, 10:11:21 pre podne »
E sad cu te smorti jos jednim pitanjem...
Potrebna mi je ona tema gde je napisano koliko koja hrana sadrzi proteina u sebi,sinoc sam je bio pronasao,a sada se ubih i nemogu..:(

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
« Odgovor #8 poslato: Novembar 13, 2010, 10:12:31 pre podne »
Pronasao sam je,netreba...
Za dalju pomoc cu se obratiti kada zatreba...:D

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
« Odgovor #9 poslato: Novembar 13, 2010, 10:19:11 pre podne »
Evo mene opet,samo mi treba pojasnjenje u vezi ovih tabela:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,88.30.html
Sve sma poskidao jako su korisne,toliko da bih i sam mogao sklopiti neku svoju iskranu na najjednostavniji nacin bez vasekoristi...
E sada pitanje je,posto gledam da razani hleb sadrzi 7 proteina,pitanje je koliko grama razanog hleba je u pitanju to nije navedeno...
To je ono sto mi nije jasno koja kolicina namirnica je u pitanju za proteine koji su napisani???

Van mreže Naturalni

• Super-heavyweight Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 13, 2010, 10:22:03 pre podne »
Evo mene opet,samo mi treba pojasnjenje u vezi ovih tabela:
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php/topic,88.30.html
Sve sma poskidao jako su korisne,toliko da bih i sam mogao sklopiti neku svoju iskranu na najjednostavniji nacin bez vasekoristi...
E sada pitanje je,posto gledam da razani hleb sadrzi 7 proteina,pitanje je koliko grama razanog hleba je u pitanju to nije navedeno...
To je ono sto mi nije jasno koja kolicina namirnica je u pitanju za proteine koji su napisani???
uuufff uuuffff
moras da citas prvo forum,pa tek onda da postavljas pitanja,ZBOG TEBE DA TEBI BUDE LAKSE!!!
ne racunaj proteine iz hleba!
navedeno je na 100g
e ajde sada se baci na citanje foruma
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
« Odgovor #11 poslato: Novembar 13, 2010, 10:26:09 pre podne »
Procitao sam vise razlicitih tema o ishrani,ona me je najvise zanimala...
Jedna mi je zapala za oko gde je decko lepo ostavio svoju ishranu,ali on pije proteine koje ja ne koristim,tako da bih umesto  njih morao dodati jos neku hranu po obroku...

Van mreže mirko2511

• Član
  • *
« Odgovor #12 poslato: Novembar 13, 2010, 05:23:51 posle podne »
E jos jedno pitanje od mene,kada je najbolje jesti mlecne proizvode i piti mleko???
Ujutru,uvece pre ili posle treninga?
Veceras sam popio 1 litru pre treninga,a vi mi recite kada bih zaista trebao da ga pijem?

Van mreže Francuz

• Cruiserweight Member
« Odgovor #13 poslato: Novembar 13, 2010, 06:55:39 posle podne »
Zaboravi na mleko.

Van mreže Donovan

• Cruiserweight Member
« Odgovor #14 poslato: Novembar 13, 2010, 07:17:53 posle podne »
Popiti 1 casu mlijeka na dan za zelju je ok, ali piti 1l mlijeka zbog misica to sigurno ne.Jedini od mlijecnih proizvoda je ok posni sir i to navecer kao zadnji obrok.