Novembar 16, 2024, 07:29:25 posle podne
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
419.361 poruka u 18.766 tema - 20.973 članova - Poslednji član: aeroTus
X3MShop banner

Autor Tema: Paleo dijeta +mlijecni proizvodi?  (Pročitano 10049 puta)

Van mreže Mia

• Lepotica
  • Minimumweight Member
Paleo dijeta +mlijecni proizvodi?
« poslato: Novembar 11, 2010, 11:40:48 pre podne »
Pozdrav!
Posto vec duze vrijeme idem u teretanu i hranim se,uglavnom,pravilno.Zeljna novih saznanja i sa viskom slobodnog vremena,ukljucih se na kurs koji vodi nutricionista i fitness trener,decko koji je na Novom Zelandu zavrsio silne skole vezane za sport i ishranu.
Sve je bilo u redu dok nam jednog dana nije poslao u mailu recepte za ''Paleo dijetu''. Kazem sve je bilo u redu dok nije poslao dijetu, jer sam veliki skeptik po pitanju ikakvih dijeta i jer sam takva da nema sanse da mogu jesti po planu,programu  i po papiru,pogotovo nesto sto zahtjeva ''specijalne efekte''.
 Dakle ja jedem sve sto sam nasla ovdje i drugim BB forumima i ono sto je navedeno kao prava klopa za ovaj lifestyle i moj krajnji cilj.Da napomenem da sam skinula 8 kila sveukupno,ali sam jos na to nabacila dosta misica pa ne znam tacno koliko sam od toga masti izgubila. Ne bi nista ni mijenjala,ali evo ovo me baci u nedoumicu.
E sad dobijem recepte u kojima ima i przene slanine,i majoneze sa limunom, i home made jetrene pastete i putera i da ne nabrajam.

Citam po netu i jasna mi je poenta Paleo dijete,ali kada su ljudi u paleolitu koristili majoneze,slaninu i puter to mi jos nije jasno???

Dakle moje pitanje je da li je ovo jos jedna od dijeta u nizu ''cudotvornih'' dijeta ili stvarno ima neke osnove. Cilj mi je smrsam i da mi se konacno pokazu misici koje sam mukom stekla u protekloj godini.

Drugo pitanje,na tom mom kursu se zagovara potpuno izbacivanje mlijecnih proizvoda,jer navodno u njima postoje hromoni koji ne odgovaraju nasem organizmu i sto je plus to sve preradjeno do neprepoznatljivosti? A nemasni sir,whey?? 
Puno pozdrava s druge strane svijeta!  ;)

Van mreže tenssa

• Super-heavyweight Member
Odg: Paleo dijeta +mlijecni proizvodi?
« Odgovor #1 poslato: Novembar 11, 2010, 11:46:15 pre podne »
Glupost, izmisljaju toplu vodu.

Van mreže naopaka

• Lepotica
  • Bantamweight Member
« Odgovor #2 poslato: Novembar 11, 2010, 11:51:33 pre podne »
Jbg..zbog cvaraka i slanine sam dovde i  stigla:$..
Food is like sex: when you abstain, even the worst stuff begins to look good...

Van mreže Naturalni

« Odgovor #3 poslato: Novembar 11, 2010, 12:20:01 posle podne »
Jbg..zbog cvaraka i slanine sam dovde i  stigla:$..
ne moramo nista vise pisati
SVAKA CAST NA OVOJ RECENICI,sve si rekla majke mi
cuj slanina majonez itd...pokazi mu moju sliku u kosulji 130kg go... sam bio,e to je od njegove djete p... mu se na djetu!!!!
Ubijam se od HEMIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Van mreže Mia

• Lepotica
  • Minimumweight Member
« Odgovor #4 poslato: Novembar 11, 2010, 01:45:54 posle podne »
Hehehehe,ja sam zahvalna slanini i cvarcima...da me nisu do ovdje doveli,vjerovatno nikad ne bi krenula da vjezbam i da pokusavam da od sebe napravim  fitness model  ;D ;D ;D ! Salim se naravno,ali drago mi je da znam da sam u pravu!  ;)

Van mreže naopaka

• Lepotica
  • Bantamweight Member
« Odgovor #5 poslato: Novembar 11, 2010, 01:55:32 posle podne »
Hehehehe,ja sam zahvalna slanini i cvarcima...da me nisu do ovdje doveli,vjerovatno nikad ne bi krenula da vjezbam i da pokusavam da od sebe napravim  fitness model  ;D ;D ;D ! Salim se naravno,ali drago mi je da znam da sam u pravu!  ;)

Pa naravno ;D, ja nikad nisam govorila , jao ja ne jedem,....i ne znam od cega sam napucala ohohohoh kg..
Da se ne lazemo ja obozavam da jedem, i slaninu i pihtije ..i cvarke, ma sve...nisam kg dobila sigurno od vazduha ;D
ali svemu dodje kraj....end...
Mia, bicemo mi fitness ....sta god... ;D ;D ;D
A mrzim neke ljude kad kazu..."Jaoooo...ma ja duso ne jedem nista ::) ::) ::)stvarno ne znam od cega sam SLON!?!?!?!?!?
i STA RECI... >:( >:( >:(Dobro duso...aj sad svojim putem..... ;D ;D.....
Food is like sex: when you abstain, even the worst stuff begins to look good...

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #6 poslato: Novembar 11, 2010, 07:27:34 posle podne »
mia
nemoj da verujes svima i svemu sto ima neki papir
kod nas je to tek sada skrenulo,nekada se samo u bihacu mogla kupiti diploma o zavrsenom faxu a sada mozes dje oces
tako da nsveemoj da se opterecivas sa tim stvarima jer je taj strcnjak sto je zavrsio velike skole i to svae sto ti rece verovatno to zavrsio na fijiu ili papua novoj gvineji tako da je i dijeta takva

Van mreže tenssa

« Odgovor #7 poslato: Novembar 11, 2010, 07:31:31 posle podne »
Bas nesto razmisljam o tim "svjetskim nutricionistima", kako nema njihovih slika nikada da vidimo to sto oni prezentuju???

Evo na primjer ovaj, da vidimo slike njegove i nakon ove dijete (iako je meni to totalni idotizam biti na 1800 kcal secera)...

Ili onaj biciklista sto je rekao da pica ne deblja i onda mjesec dana jeo picu svaki dan 6 parcadi...

http://www.pressonline.rs/sr/Life_style/zdravlje/story/140111/I+lo%C5%A1e+je+dobro.html

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #8 poslato: Novembar 11, 2010, 07:35:30 posle podne »
i sznas sta jos
i kobez d nas danas klruze strucnjaci koji zagovaraju takvo slicne varijante pa devojkama to debeloaplacuju i idu sa recencma ma jedite sve samo nemojte UH i biti ce te ok
to do nekuda i ima smisla da ne spominje bas te salame i kobasice i ostal ssranja
elem
kada je rec o unosu energteske materije zavne Uh jeste da je ona nama u sustini neprijatelj zbog inuslina itd,ali ipak je nesto mnog bez cega je nemoguce ziveti
ali ti i takvi strcnjaci to zaborajvaju jer oni kazu..vidi mene..a naravno umaju po 65 kg na 190 visine itd sto mnoge ljude odista navede da pomisle da oni znaju
ali u toj celoj prici npr ti isti su zabravili da kazu da godinima pokusavaju na sebe da nabace 4 kg ali nikako ne ide
naravno da su probali sve i svasta ali niako ne ide i nije im taj izlged zato sto su oni hteli vec zato sto nemaju pojma ni o cemu pa ne mogu ni sebi da pomognu a onda kako ce nekome drugom
dakle
ovako kako ja izlgedam 90% ljudi ne voli i to ja tako prihvatam..to je njhovo
ali zasto ona da im nametnem isto misjenje o meni kao osobi da isto ramisljaju o meni kao kretenu kao sto razmaljsaju da sam kreten zbog mog fizickog izgeda
jednostavno ljude je tesko uveriti kada vec imaju izradjene predrasude i razuveriti necega cega se boje ,jer strah od nepoznatog je najbolje oruzije sa cime se moze maniupulistai
pa tako i ovo
mozes da jedes sve a ako jedes Uh onda ces se debljati
i naravno da neko ,a ko nema ppojma ni sta je inuslin ni insulinksa osetljivsto,ni promet hranjvih materija,krvna plazma,misicna celija,bazalni metabilziam,cak neko ko nezna koje 3 osnovne sastojka neke namirncie-njemu je lako servirati pricu kakvu hoces..

viva la mr atkins....trava je zelena a nebo plavo..
onda opala prodaja...
pa izadje Vol 2 REVISTED EDITION...revoluciniranna attikins dijeta...
i unjoj stoji..

nebo je plavo aali i trava je zelene

woooowwww

Van mreže Bare

• Middleweight Member
« Odgovor #9 poslato: Novembar 12, 2010, 12:35:55 pre podne »
sta je to paolo dijeta?

Van mreže Mia

• Lepotica
  • Minimumweight Member
« Odgovor #10 poslato: Novembar 12, 2010, 02:32:57 pre podne »
sta je to paolo dijeta?

Stvar je da,u osnovi,cini se teoretski kao dobar koncept,ali kad pogledas recepte vidis da to ne moze biti-TO!

http://zena.hr/clanak/dijete/paleo_dijeta_-_mrsavljenje_uz_povratak_korijenima/3047 - evo ukratko pojasnjeno

Recepti : http://paleodietlifestyle.com/paleo-diet-recipes/

Da ne ispadne da promovisem,evo samo par linkova,cisto da se zna o cemu se radi.

Hvala svima na odgovorima,slazem se u potpunosti. Nije mi samo jasno kako je covjecanstvo prezivilo bez ovih danasnjih ''nutricionista'' ?  Bzvz... Opet pozdrav svima iz lijepe Azije ;-)

Van mreže TeH FiLiP

• Barbarian to be
« Odgovor #11 poslato: Novembar 12, 2010, 03:05:01 pre podne »
Paleo dijeta se ne mora uopste svatiti kao "DIJETA" nego vec nacin ishrane,zasniva se na nacinu ishrane nasih predaka (otud i naziv PALEO po paleolitu)

Taj strucnjak nema blage,mislim slanina?? Majonez jos da arzumem,mnogi ga koriste na keto dijeti jer je cista mas" :D ali u razmunim kolicinama

Procitah davno knjigu The Paleo Diet i kao sto rekoh,vise se bazira na tome o zdravoj ishrani iliti o hrani za koju smo pravljeni da jedemo a ne soju,zito i slicno,tipa da su nasi preci dovoljno vitamina,minerala,dobrih masti sve uspevali da nadju iz ishrane jer su jeli raznovrsno(voce koje nije ujebano genetskim ludorijama,kada bi ulovili zivotinju,jeli bi je celu,sto znaci i recimo mozak pun dobrih omega 3 itd itd itd)

Sve u svemu,ova dijeta ili nacin prehrane najvise podseca na low carb ili ketogenu,jer nasi rani preci pre razvoja agrikulture nisu imali bogzna koliko skrobastih UH na raspolaganju te se energija najvise crpla iz masti(pomenuti mozgovi jel :D ). Moja preporuka,batali strucnjake,nastavi mrsavljenje po principu low carb ili ketogene dijete,a sve to imas na forumu.

p.s. na neki nacin ovo o mleku je i istina delimicno,jer na low carb,keto dijetama ne sme se koznumirati laktoza te je ejdini izbor nemasni sir bez laktoze ili eventualno mladi sir koji ima cini mi se 4gr na 100,ali mleko i jogurt nikako....a to da je puno hormona...eh sve sto jedemo je puno svacega,od mleka i mesa koje konzumiramo od krava napucanih steroidima do genetski modifikovanih zitarica.

opet jkedan p.p.s. zbog koga cete me mozda hejtovati ;D ali opet recimo na keto diejti ti je mnogo manja steta pojesti dve virsle ili malo slaninice nego recimo pojesti bananu,jer iako mnogo masno,bar ce doprineti unosu masti i malo ce ti podici moral a ostajes i dalje na 0UH....to da su ti proteini ili beskorisni ili u maloj kol stoji,ali opet kazem takav umeren cheating nece da ti ubije koncept dijete koji je uci u ketozu.
How could he know this new dawn’s light
Would change his life forever?
Set sail to sea but pulled off course
By the light of golden treasure

Van mreže Mia

• Lepotica
  • Minimumweight Member
« Odgovor #12 poslato: Novembar 12, 2010, 03:47:50 pre podne »
Mene kod ove ''dijete'' nervira vise stvari. Prva je sto mi je preporucena od covjeka kojeg sam platila da mi pomogne da skinem ovo malo sala sto mi je ostalo ;-) Drugo,sto ne mogu da idem u lov svaki dan(kad bi i mogla jedino sto mogu da ubijem je jaje na oko hahahah) i ne mogu da berem bobice da bi se prehranila.  Trece,ono sto me najvise nervira,je sto objasnjavaju dijetu kao jedno ,a u receptima navode nesto potpuno drugo! Zato sam rekla da je u teoriji ok,ali u praksi malo sucks....ali nema veze,na nama je da se odlucimo da jedemo kako god hocemo,ja sam savrseno zadovoljna sa ovim sto sam jela do sad.  ;)
A sto se tice mlijecnih proizvoda,mene najvise zasmetalo sto se i whey (sirutka) ubraja u njih...a toga ne bi da se rijesim...

P.S. zar u virslama nema uh?  ;D   Pozz!

Van mreže Pedja_Petrovic

• Admin
  • THE GENERAL OF ARMY
    • Ogistra Suplement Shop
« Odgovor #13 poslato: Novembar 12, 2010, 05:50:51 pre podne »
bravo filip
odlican post

@mia
ne brini se sa UH u virslama to je i onako samo smece hahhahah

Van mreže TeH FiLiP

• Barbarian to be
« Odgovor #14 poslato: Novembar 12, 2010, 07:55:19 pre podne »
Mene kod ove ''dijete'' nervira vise stvari. Prva je sto mi je preporucena od covjeka kojeg sam platila da mi pomogne da skinem ovo malo sala sto mi je ostalo ;-) Drugo,sto ne mogu da idem u lov svaki dan(kad bi i mogla jedino sto mogu da ubijem je jaje na oko hahahah) i ne mogu da berem bobice da bi se prehranila.  Trece,ono sto me najvise nervira,je sto objasnjavaju dijetu kao jedno ,a u receptima navode nesto potpuno drugo! Zato sam rekla da je u teoriji ok,ali u praksi malo sucks....ali nema veze,na nama je da se odlucimo da jedemo kako god hocemo,ja sam savrseno zadovoljna sa ovim sto sam jela do sad.  ;)
A sto se tice mlijecnih proizvoda,mene najvise zasmetalo sto se i whey (sirutka) ubraja u njih...a toga ne bi da se rijesim...

P.S. zar u virslama nema uh?  ;D   Pozz!

tacno to,teoretski takvu ishranu bi mogla imati da zivis u US i da imas na raspolaganju mnogo para pa da narucujes free range meso i jaja blabla. U praksi,keto i low carb vladaju ;)

Nema u virslama UH,mesna preradjevina.Ali sto Pedja kaze,to je tesko smece uz parizere,odreske,kobasice itd jer tu stavljaju sve od kopita do rogova :D. Al samo kazem NECE te ubiti ili pokvariti koncept dijete ako pojedes virslu dve.Samo ti je bitno da se drzis zacrtanog kalorijskog deficita i propisane kolicine proteina,a masti gledas da uneses fifty-fify u smislu unosi omega 3,6,9 ali i zasicene jer i one imaju svrhu i ulogu u balansu.
How could he know this new dawn’s light
Would change his life forever?
Set sail to sea but pulled off course
By the light of golden treasure