Drago mi je da je tema zaživela, i što sam dobio neke odgovore. Ukratko u skladu sa finansijama i savetima od suplemenata bih koristio: dnevno 30-ak grama proteinskog blenda + redovna ishrana (od 150-170 grama proteina) što bi rezultralo oko 200 g proteina, mislim da je to dovoljan unos za početak na moju težinu. U danima treninga pre treninga bih uzeo 5 gr kreatina+15 gr BCAA, a posle treninga to isto+ whey 35 grama+ 20 grama nekog prostog šećera (verovatno dekstroza). S obzirom da ranije nisam imao sređenu ishranu i nikad nisam koristio ništa od suplemenata verujem da će se za tri, četiri meseca pokazati rezultati. Naravno kasnije mogu nešto da menjam, dopunjujem i sl.
Što se tiče ishrane zanima me da li mogu da jedem čorbe od povrća (brokoli, karfiol, keleraba, zelje i sl.), ili samo bareno povrće i da li mogu kao jedan od obroka da bude neko jelo, tipa grašak/boranija sa konjetinom npr. Naravno u pitanju je kuvano meso. Takođe vidim svi preporučuju ella sir, sa 0% masti, to mi je jasno zbog čega, ali mislim ni da ostali mladi sirevi nisu loše rešenje bez obzira što imaju neki postotak masti.