najveci deo UH treba uneti 4-6 sati nakon treninga sto pre to bolje
jednu misicnu grupu mozes trenirati svakih 4-5 dana
Svaku ("jednu") misicnu grupu mozes trenirati samo onda kada je potpuno oporavljena od upale, da li je to svaki 4-5 dana ili 6-7 dana ili vise od 7 dana zavisi od nekoliko faktora (ne bi ulazio u detalje).
ZAKLJUCAK- trenirati istu misicnu grupu samo onda kada je potpuno oporavljena od upale.
naravno ali ovo je neki standard u danasnje vreme 4-5 dana ali sve zavisi od sistema treninga i volumena treninga
Nema tu nekog standarda. Sve zavisi na kom si nivou BB. Kao sto Pedjos gore rece ako si natural ne mozes trenirati istu misicnu grupu u 48 sati.
Ako si posebno jos natural i jos pocetnik i treniras intenzivno i jos sa velikim volumenom, pa nakon toga ne jedes kako bi trebalo da se jede dan za danom, pa izlazis u grad do kasno poslije ponoci, ne dajes tijelu potreban odmor itd; mozda ti se misicna grupa nece oporaviti ni za 7 dana.
Meni je samo izgledalo kao da sugeriras nesto kada si napisao da mozes trenirati jednu misicnu grupu svakih 4-5 dana. Mislim da je to bezpotrebno napisati jer kao sto vidis otvara mnoga druga pitanja zasto mozes a zasto ne bi trebao trenirati svakih 4-5 dana, i ne bi da ovi neiskusni BB sto ovo citaju dodju na krivi zakljucak pa da misle da je OK trenirati svaki 4-5 dan iako su jos uvijek pod upalom. Znas i sam da su neki mladici ovdje dosli i pisali da se treningom pod upalom samo brze oporavljas od upale.
Mislim da zato ne treba pisati ovakve stvari nego im treba reci da treniraju istu misicnu grupu kada je potpuno oporavljena od upale pa koliko kod dana treba za oporavak, kao sto rekoh ranije sve zavisi od nekoliko faktora.
Nadam se da se slazes sa tim.