jeste, ali na 100g ima oko 2,5g masnoce ... na masi je odlican, ali ako neko radi definiciju, ne bi mu bas preporucio.
Da li je dobro da se malo posoli ella? Ja jedem pred spavanje 200gUkusnije je nego ovako original
So treba uzimati u umerenoj količini, ne više od 3 g dnevno ( dnevne potrebe za njom su samo oko 50mg ). Preporučuje se uzimanje soja sosa, morske ili himalajske soli.Preterane količine soli izazivaju povišen krvni pritisak, šlog, srčane probleme, bolesti bubrega i oticanje čitavog organizma.Sva prirodna hrana u sebi sadrži određenu količinu soli i ako se priprema na pravilan način zadržava i so i minerale i vitamine. Zbog toga jelima nije potrebno dodavati veće količine soli. Pored toga, so se u skrivenom obliku nalazi u mnogim prerađevinama, tako da treba voditi računa da se i na taj način uzima određena količina soli. Skriveni izvori soli su: supa u kocki, začini, gotovi prelivi za jela, kiseli krastavci i ostala turšija, masline, slana peciva, puter od kikirikija, soda bikarbona, prašak za pecivo, lekovi.Da bi se izbeglo preterano uzimanje soli potrebno je navići organizam na manje količine, tako da sam reguliše potrebe, a čovek će naučiti da uživa u manje slanoj hrani. Smanjiti dodavanje soli prilikom pripremanja hrane, na minimum smanjiti upotrebu gotovih i polugotovih jela i hrane, smanjiti količine začina, sira, koristiti sirove namirnice ili zamrznuto povrće, koje u sebi već sadrži soli i minerale.
posto radim 3 smenu 7-8 puta u mesecu, da li mogu tih dana ella sir da mesam sa whey-om ujutru kao prvi obrok, umesto whey+ovsene, kako bi me drzao tih par sati da odmorim malo od 3 smene ?