Nemam recepte za hleb jer sam ga jednom u zivotu i pravio. Mogu samo da ti kazem da obradis paznju (ako kupujes "integralni") od kakvog brasna je pravljeno. Ako je T500 ili T400 to je obicno brasno, pa su naknadno ubacene mekinje i to u ko zna kojoj meri. Tako da ako uzimas integralno gledaj u sastavu da je BAS od integralnog (celovitog zrna brasno), ili eventualno sve preko T1000.
A ako pravis sam, onda moras da kupis to brasno (opet obratis paznju na oznake). I nemoj da te zavede naziv Graham (ima ih kod nas), to nije integralno, nego se odnosi na postupak dobijanja brasna, kao i odabir odredjenog kvaliteta zrna. Najbolja varijanta bi ti bila da uzmes recimo ovas i da ga sam sameljes, ili da kupis ovsene pahuljice, pa u blenderu to lepo sameljes, pa od tog brasna pravis hleb. E sad imas one varijante bez kvasca, ali moraces to da pitas nekog ima iskustva sa tim (mama, baka...).
Ali kako god okrenes treba da znas da hleb od recimo tako dobijenog ovsenog brasna nije isto sto i potopljene ovsene pahuljice, jer se termickom obradom i sastav menja (slozeni UH u prostije...), pa kvasac isto to radi... a u kojoj meri se to desava mogu samo da nagadjam...