Pozdrav svima na forumu i pohvale za izuzetnu kvalitetu članaka i savjeta koji se ovdje mogu naći.
E sad imam jednu nedoumicu. Naime dosta sam novi u svemu ovome i može se reći da sam ovamo "zalutao" isključivo i jedino zato jer sam sa 31 godinom života navukao 108 kg na 178 cm. Mnogo sam čitao po forumima i otprilike u osmom mjesecu prvi put ulazim u teretanu (živim u Splitu, usput). Nekako mi se nije pretjerano sviđao rad svaki dan druga mišićna skupina pa sam krenuo ponedjeljak - srijeda - petak sa tzv. full body programom kojeg mi je preporučio i sastavio jedan iskusniji kolega, sa napomenom da ćemo vidjet kako će sve to izgledat i hoćemo li mijenjati način treninga. Prehranu sam bazirao tako da dnevno unosim cca 60 % proteina, 30% ugljikohidrata i 10 % masti, uz obavezan unos BCAA 10g prije, 10g za vrijeme i 10 g nakon treninga uz koje popijem i Whey protein + nekakav šećer iz DM-a (traubenzucker ili tako nešto) E sada dolazi dio zbog kojeg sam i napisao ovaj post. Naime, po sistemu Vedrana Jakšića a odmah ujutro natašte vozim sobnu biciklu tri (3) sata uz puls 60 % max. A nakon treninga (ako taj dan treniram) krenem kući pješice (brzo hodanje) nekih 20 kilometara, najdužim putem do kuće (predgrađe Splita).Kad ne treniram taj dan opet navečer biciklo tri sata (65% max) E sad u nešto više od dva mjeseca sam došao na 94 kilograma, međutim iako mi kilogrami idu dolje a i primjećujem da mišići dobivaju nekakav suvisli okvir, da li mi se isplati odmah prijeći na HIIT ( vidim da je to ovdje izuzetno objasnio gospodin Petrović) ili nastaviti sa ovim programom pa dok ide - ide. Napominjem da je jedini razlog zbog kojeg bih odustao od ovog dosadasnjeg kardia, užasna monotonija. Srećom financije mi nisu nikakav problem u životu pa vremena imam sasvim dovoljno da ovakav kardio radim i dalje, međutim ovaj HIIT mi djeluje mnogo mnogo privlačnije. Samo nisam siguran jel to može izazvat kakva oštećenja na tetivama i zglobovima s obzirom da imam još uvijek više od 90 kilograma i nisam siguran isplati li se mjenjati "konja koji pobjeđuje"?
Ispričavam se na dužem postu