Alistar: U Strikeforceu se vraćam u maju, svejedno protiv koga
Alistair Overeem ponajbolji je teškaš svijeta, kako u slobdnoj borbi tako i u K-1. 11. prosinca u Tokyu čeka ga nastup na finalnom K-1 World Grand Prix turniru, na kojem je jedan od glavnih favorita.
Između treninga su ga uhvatili novinari portala punchdrunkgamer.com, odakle prenosimo najzanimljivije izjave.
Jesi li se stigao odmoriti nakon zadnje K-1 borbe protiv Bena Edwardsa?
- Ne baš, možda tjedan dana. Ovaj tjedan sam opet počeo s treninzima. Nije ostalo puno vremena do 11. prosinca, nakon toga možda nastupim na Staru godinu a onda uzimam odmor.
Znači borit ćeš se i na Silvestrovo?
- Da, ako neću imati ozljeda volio bih nastupiti na Dynamiteu. Nakon toga slijedi zasluženi odmor i nadam se povratku u kavez u svibnju.
Mišljenja o protivniku u 1. krugu K-1 finala Tyroneu Spongu?
- Opasan protivnik i odličan tehničar. Znamo se dobro jer smo godinama zajedno trenirali, u svakom slučaju očekujem odličnu borbu.
Postoji mogućnost i da se u turniru nađeš u ringu s kolegama iz kluba Gokhanom Sakijem i Semmyjem Schiltom. Što kažeš na to?
- Nažalost velike su šanse da se to dogodi. Ali mi smo profesionalci. Ionako se na sparingu često skoro pobijemo u ringu, tako da će i ovo biti jedna vrsta sparinga. Samo što ćemo ići na nokaut.
Jesi li razmišljao o potpisu za UFC? Imaju dubok roster teškaša, dok je Strikeforceov nekako tanak, ako izuzmemo tebe, Fjodora, Werduma i Barnetta?
- Ne slažem se, mislim da se Strikeforceovih najboljih 5 može bez problema nositi s UFC-ovom najboljom petorkom, čak ih i pobijediti. Fjodor, Werdum, Barnett, Sergei Kharitonov, Antonio Silva i ja možemo se s lakoćom nositi s UFC borcima, a tu su još i Andrej Arlovski, Brett Rogers, Shane del Rosario i Lavar Johnson. Tako da za mene itekako još ima zanimljivih borbi u Strikeforceu.
Kad pogledaš unatrag, koja borba ti se posebno urezala u pamćenje?
- Ima ih mnogo. Prvi meč protiv Ricardo Fyeeta, borba s Rodneyem Faverusom za 2H2H pojas, pa borbe na Pride Grand Prixu s Vitorom Belfortom i Vovčančinom. Zatim Strikeforce borbe s Buentellom i Rogersom, pobjeda nad Badrom Harijem koja je lansirala moju K-1 karijeru...
S kim bi se želio boriti u sljedećoj borbi? Werdumom ili Fjodorom?
- Želio sam Fjodora, no nakon poraza od Werduma logičnije je da Brazilac bude moj protivnik. No ako on neće biti u mogućnosti, nemam ništa protiv borbe s Fjodorom. Meni je naposljetku svejedno s kim se borim.
T.B./www.profightstore.com