Evo ukratko i od mene par utisaka...
Sama organizacija mislim da je bila ok i nadam se da i drugi tako misle...
Jesenja takmičenja su po pravilu slabijeg kvaliteta i odziva tako da je i ovaj put tako bilo...
Kada su sami takmičari u pitanju,dvojica su na mene ostavila najači utisak:
Arpad Balaša-pobednik u juniorima preko 70kg...ovaj momak nije mogao čini mi se ni da se približi vrhu par godina unazad a sada je toliko napredovao da je to neverovatno.Nije to samo pukih nekoliko kilograma već i kvalitet,oblici,separacija...odličan!!
Veljo Vasić-pobednik u srednjoj kategoriji...kao i prethodni,još jedna neverovatna transformacija...sve je bilo na svom mestu...koliko je bio dobar govori to da je pri izboru u apsolutnoj nekoliko nas ustvari više posmatralo njega i Bakića...svaka čast!
Bakića naravno i ne spominjem jer je on već dokazao o kakvom takmičaru je reč i tu je svaka reč suvišna.
Bodyclassic kategorija je bila standardno dobra...Ponjavić je bio spreman,odlična prezentacija,kao da mu je ovo već ko zna koje takmičenje...problem mu je širina i ako to popravi biće odličan..
Momak zbog koga se svaki put iznerviram u ovoj kategoriji je Ivan Živanić...uvek spreman,impresivan ali sa standardnim problemima...ili je toliko namazan da se uopšte ne vidi ili kao sinoć nije uopšte...da ne govorim o tome da već par godina ne zna da pozira i pokaže šta ima...sam je sebi najveći neprijatelj i nije mi jasno kako mu ljudi iz kluba ne pomognu oko toga...da je sve skockao bio bi prvi...
Bodyfitness...samo tri takmičarke ali dve trenutno pored Bojane naše sigurno najbolje...Marija Boranji i Aleksandra Cimeša...obe odlične,čak Cimeša u prvoj rundi za nijansu bolja po meni!
U teškoj Paunović i Blanuša...
Paunović je po meni najperspektivniji trenutno teškaš...po kilaži on trenutno tu ne pripada ali ima takvu osnovu da ona prosto vapi da se kilogrami lepe...koliko mi se čini,imao je 92kg i kada bi otišao na 100kg to bi bilo nešto neverovatno...naravno,to nije tek tako lako ali se nadam da neće posustati jer ako neko od takmičara ima šansu to je onda on.
Ono što sam za Živanića rekao odnosi se i na Blanušu...čovek je sam sebi najveći neprijatelj...ubedljivo najlepša figura na našoj sceni...već 10 godina čekamo da spoji kockice ali on to nikada ne uradi...ako sam shvatio,on se bavi nečim drugim i bodibilding mu nije primarna stvar...ako je tako,ok...njegov izbor...ali neka onda ne umanjuje uspehe onih koji to rade...