Meni sustav ne djeluje fantastično ali nebi odbacio svu tehnološku izgradnju koju smo napravili.
Ne želim lažno vjerovati da je zemlja ravna ploča niti želim nuždu obavljati nasred šume i nasred mraka, niti želim spavati u neudobnom vigvamu/šatoru, niti želim grijati vodu i čekati da bi se njome oprao.
To ne želim jer je tehnološko-kognitivni skok preko te prepreke ostvaren i sasvim mi je udobnije ovako.
Nisam slijep da ne vidim da je današnji sustav socijalno nepravedan ali ne treba zbog toga rušiti dosadašnju tehnologiju.
Svi smo mi ovdje na istoj strani, na strani pravednosti, apsolutnog morala i sličnih pizdarija za koje se nećemo mnogo potruditi, tek kad ispisujemo ovakve postove na internetu dobijemo poriv za slobodom, moralom i inim bijelim bizonima filozofije života, a ustvarnosti klečimo pred onim s kojima bi trebali biti ravnopravni.
Prokletstvo ovog društva je što mnogi vide nepravdu ali ne poduzimaju mnogo da bi je se riješili, i sam sam takav. Udijeliš siromahu sitniš i tu tvoja misao o njemu prestaje, razmišljaš o tome kako ćeš se othrvati sa svojim šefom, a ne o tome gdje će taj jadnik razbiti sitniš.
Rak rana ovog društva je pogonski krvotok kojeg zovemo novac. Novac je generator svih zala ovog uređaja svijeta i tako će još zadugo ostati.
Ako ste voljni razmišljati o zadržavanju tehnologije, zdrave tehnologije koja ne promovira kancerogenu zemlju, a lišavanju novca Zeitgeist movement je izraz kojeg upisujete u google. Taj je pokret jedno riješenje lišavanja novca zauvijek.