Druga stvar sport nije zabava vec otvoreni,ali i prikriveni rat.
Jos je Orvel govorio da u ratu nema mesta fer pleju,jer je to rat,samo se ne vidi oruzje tj sportisti ga ne drze ,ali je borba na zivot i smrt.
Prema tome,nema mesta romantizmu,kad govorimo o sportu.
Treba biti svestan koji se novac tu vrti i za sta se sve koriste rezultati,za koju sve propagandu.
Posto je sport zapravo rat,kako smo gore pokazali,onda ljudi koji se bore moraju da budu ratnici tj legionari, svrstani u kohorde,a one u legije,inace sledi divljastvo na svakom koraku i totalni haos,na krv naviknutih,ljudi.
A divljastvo i zivot nedostojan coveka je ono sto Badr Hari i Majk Tajson pokazuju.
Ako propustimo da kazemo ko su oni u stvari. u samoj sutini svojoj,onda rizikujemo da ih mnogi mladi, nesvesni ovog aspekta koji im nepovratno utice na psihu,postaju zaposednuti ovim divljacima bez kompleksa i cilja.
I tako se gube generacije.
Slusaj Beogradski Sindikat ako ti nije jasno...
Taj Beogradski sindikat pratim od osnivanja..... ali da ne ulazim sad u to..... počeo si da filozofiras o životima Badr Harija i Tajsona tako površinski da je to smešno i govoriš u nekim frazama koje baš i ne mogu da se primene ni na ove ljude tipa nedostojni života itd.... da bi uopšte ušli u analizu njih kao ličnosti mora da se zagrebe mnogo dublje u njihove mentalne profile.... a morao bi da kucam i kucam..... seti se samo Tajsonovog odrastanja..... kasnije usvajanja itd mnogo komplikovana priča i nije lepo generalno nikad pričati ovako o vrhunskim sportistima jer su ipak oni ulozili veliki trud da bi bili tu gde jesu.... a sa takvim životom ide i veliki pritisak i tako dalje mnogo komplikovana priča.... a ovo nije forum za te stvari
Da li zaista mislis da nisam imao u vidu, to, sto si taksativno naveo,kad sam pisao svoj post?
Gde sam umanjivao njihov trud?
Ali...u kom pravcu ide njihov trud?
Na sta obracaju paznju?
Kazes da "filosofiram"....mozda ovo i jeste filosofija za BB forum,ali mi iskustvo govori da ima dosta clanova koji ne razmisljaju samo o "pumpi",ali nema tema gde bi pisali...
Dalje,u cemu se ogleda "povrsnost" mog kratkog osvrta na neke elemente zivota pomenute dvojice sportista/delikvenata?
Mozda razbijam sliku o necijim "idolima" ili barem uzorima?...
U svakom slucaju ostajem iza svake svoje reci,jer ih ne izgovaram olako i bez pokrica,kako sam ukratko i naveo.
ps.Inace,drago mi je sto ti je moj osvrt smesan,jer bi se inace zabrinuo.