Veliki šampion i veliko ime boksa James Toney je nedavno imao svoj MMA derbi u meču sa legendom ovog sporta Randy Couture-om. Toney je mesecima pre meča najavljivao brz nokaut i davao izjave u kojima je omalaovažavao MMA borce i MMA sport uopšte. Međutim, stvari su se u oktagonu odvile suprotno od onoga što je Toney najavljivao. Randy Couture je odneo brzu i sigurnu pobedu, pri čemu Toney nije imao priliku da pruži ozbiljniji otpor.
Ubrzo nakon toga, James Toney je umesto da sportski prizna poraz i čestita pobedniku, počeo sa novim prozivanjima. Pozvao je Randy Couturea na boks meč, izjavivši da ni jedan MMA borac ne može da mu parira u bokserskom ringu.
Iako je Randy Couture izjavio da je svestan da nema šta da traži u boks meču protiv Toneya, njegov kolega Vitor Belfort izgleda ima drugačije mišljenje.
Na svojoj twitter stranici Belfort je napisao sledeće:
„ Dana (White) dozvoli mi da se borim protiv James Toneya u boks meču u 6 rundi. Mislim da ga imam zbog svoje brzine.
To bi bio prvi boks meč u okviru UFC-a. Obećavam da bi osetio moju snagu i da bi pokazali svetu da UFC borac može biti bolji. “
Iako bi javnost verovatno želela da do ovakvog meča dođe, male su šanse da će se to i desiti.
Tekst preuzet sa borilackog kluba.