Ako neko od iskusnijih moze da prokomentarise moj jelovnik:
Obrok 1: 100-200gr tunjevine u salamuri, 100g ella sira, 60, 70 gr pirinca, cedjena pomorandza ili limunada.
Posle treninga dve merice amino whey-a.
Obrok 2: 250-300 gr belog mesa, pa 100 g pirinca, ili dva, tri krompira, neka salata.
Obrok 3: 200 gr piletina/junetina, 60, 70 gr pirinca, neka salata.
Obrok 4: 200 gr piletina/junetina
Obrok 5: 300-400 gr elle, 50-100 gr tunjevine
nekad popijem casu mleka pre spavanja jer bukvalno ne mogu da zaspim od gladi.
I sad imam problem ja sam po ceo dan gladan da to nije normalno, treniram 5 puta nadeljno u teretani i jos 5 puta igram kosarku po 1.45 min. Ako neko moze da mi kaze u cemu je problem, pretpostavljam da bih trebao da pojacam uh obzirom da se dosta trosim al sve se nesto plasim da ne preteram, jer muku mucim sa salom na stomaku i taman sam to doveo na neki zadovoljavajuci nivo. Inace visok sam 198 i imam 103 kile.
Trebaju ti zdrave masti. Nemaš ih a one trebaju da ti čine 20-30 % ishrane. Treba da ih crpiš iz koštunjavog voće i to: Bademi, lješnici, orasi... Kao i u tečnom stanju tipa: Maslinovo ulje, laneno... i u tabletama poput omega 3 ..
Očigledno imaš dosta fizičke aktivnosti, a opet kažeš imaš sala? Vjerovatno se nijesi pridržavao ovog tipa ishrane do skoro? A i mislim da možeš dodati još UH na trenutni jelovnik, pa ako vidiš da se stanje pogoršava, ti smanjiš, mada bukvalno je nemoguće pri takvom tempu da gomilaš masne naslage sa ovom ishranom..
Nadam se da je mlijeko nemasno.