Vec duze vrijeme vjezbam i zelja mi je da smrsam jos nekih 5-8 kg plus,naravno,da budem tvrda ko kamen
Kad sam pocela vjezbati imala sam oko 71 kg ( posto mi je svaka vaga drugacije pokazivala) i trenutno imam 64kg na visinu od 1.69 cm. Moj problem nisu strasne kile nego tako,voljela bih da se oslobodim viska masti i to posebno da koliko moze stesem stomak i grudi. Dakle ne djelujem debelo,ali imam dosta bf.
Nasla sam video vodic na bb.com i tog plana se pridrzavam bar sto se tice pojedinih vjezbi u teretani.U teretanu idem svih pet radnih dana s tim sto svaki drugi dan radim uglavnom kardio. Izmedju ostaloga i zato sto svaki put budem upaljena i bole me misici koje sam radila dan prije. Moj trening izgleda ovako:
Dan 1. prsa ,triceps,stomak
dan 2.kardio (traka,rowing,bazen i najvise ona sprava sto imitira penjanje po stepenicama)
dan 3. ledja ,bicepsi,listovi
dan 4. kardio
dan 5.ledja,ramena i stomak
Vikend ne idem u gym,ali se ponekad desi da odem na bazen.
Tokom ovog perioda sam uspjela izgraditi misice( ispod onog sala),ali jos uvijek kuburim sa ishranom i nisam bas bila sto posto dosljedna,tako da je skidanje masti islo malo sporije .Trenutno sam se ''uozbiljila'' pa sam jedem ''cisto'' i evo izgubih jedan kilogram za dvije sedmice.Takodje odavno pijem proteine ,uzimam glutamin i probah Hydroxycut ,ali mogu svima potvrditi da je to cisto s.... od njega sam se osjecala kao na bobama heheh,nisam mogla da spavam i nisam primjetila nista korisno,osim sto sam bila konstantno zedna i pila litre i litre vode.
Sto se tice vjezbi imam par pitanja.
Da li je u redu koristiti Smith masinu za cucnjeve,za grudi i za listove? Nekako mi se slobodne tezine ( sipka i tegovi ) cine kao da nemam kontrolu.
Kako da povecam snagu u rukama da konacno mogu uraditi bar jedan kompletan sklek(ilustracije radi)? Da li samo trebam imati strpljenja i dati si vremena?
Kako da povecam izdrzljivost kad radim kardio,jer u mom slucaju nema sanse ni za kakvim HIIT treningom.Ja skoro da ne mogu da trcim na traci(uglavnom radim brzo hodanje) ,nemam kondicije. I ne mogu raditi kardio duze od 15 ak minuta jer ocu da crknem.
Tako da radim kardio malo prije vjezbanja sa tegovima i malo poslije vjezbanja.
Da li mi je nacin treniranja ok i da li bi trebala uzimati jos nesto pored proteina i glutamina?
Takodje me brine sto sam,i dalje, poslije treninga sutradan tako ''slomljena'' da jedino sto mogu jeste uraditi lagan kardio.Upaljena,nemam energije i vucem se ko prebijena macka.
Ima li pomoci kod upale misica?
Moze li mi neko kratko objasniti vezano za dekstrozu? Mozda neki dobar link? Kupila sam,ali ne znam treba li meni to.
Koliko me nekoliko koktela vikendom usporava u mojoj namjeri i koliko su cigarete problematicne po ovom pitanju( mimo onih generalnih razloga zasto je pusenje stetno)?
Oprostite na duzem postu,ako neko ima neki komentar ili odgovor na pitanje,bila bi zahvalna. Pozdrav svima!