snime ti recimo ruku kod shake zglob, i sad ukoliko se vidi prsten tacnije zabeljeni prsten iznad zgloba sake , ukazuje na to da se celije jos dele i da kost i dalje raste u duzinu ... odnosno da si jos u razvoju sto se tice rasta , ukoliko se to ne vidi na rendgenu znaci da si zavrsio sa rastom(to moze da nestane i kod dece koja naglo izrastu , sve zavisi od genetike, znas ima neko ko naglo izraste u pubertetu i ostane na toj visini do kraja zivota) , kosti vise ne rastu, samim tim zavrsen je rast, meni je receno bilo da cu da dodjem max 1, 85 i to sam i dostigao negde cini mi se u 18-19 toj , igrom slucaja sam snimao saku zbog neke povrede ligamenata i doktorka mi rekla u sinak pa ti ces jos da rastes kad je videla da se celije jos dele na tom prstenu , za dve tri godine sam izvukao jos 5 cm : )= 1, 90 da ironija bude jos veca u tom periodu cak i nisam nesto bio konstantno u sportu... znaci to je samo pokazatelj dal je neko jos u razvoju sto se tice kostane strukture , naravno ona i odredjuje visinu coveka
samo ima nesto u tim novim generacijama , gledam na ulici dok sam ja bio klinac, 1,90 se smatralo visokim covekom, danas gledam danasnje klince pa 60 % njih moze da mi jede burek s glave , tj danas je neko visok sa 1, 95 + a moja visina bi medju tim novim genracijmaa bila nesto malo iznad proseka...svi su jbt visoki, Srbi su visoka nacija...Tako da tipujem da ce Ogi sigurno izvuci tu visinu...