Cro Cop protiv Franka Mira: 'Nisam mogao odbiti vlasnika UFC-a!'
Mirko Filipović neće se umiroviti do daljnjeg. Baš suprotno, već za malo više od mjesec dana, 25. rujna na UFC 119 priredbi u Indiannapolisu, naš 35-godišnji borac borit će se protiv jednog od najboljih slobodnih boraca svijeta, Amerikanca Franka Mira.
Cro Cop je svoju posljednju borbu odradio u lipnju kada je pobijedio Pata Barryja, a u borbu protiv Mira uskače kao zamjena za Minotaura koji se teže ozlijedio i neće moći nastupiti.
'Svjestan sam toga da u tu borbu neću ući u punoj formi jer u ovom je sportu poziv pet tjedana prije zapravo last minute call. Znajući da nemaju drugo rješenje, nisam mogao odbiti vlasnika UFC-a u kojem sam osigurao egzistenciju i čije navijače ne želim razočarati,' izjavio je naš proslavljeni borac za Večernji list.
Frank Mir ima 31 godinu, a u prosincu 2008. postao je UFC-ov teškaški prvak, no šest mjeseci kasnije titulu je morao predati aktualnom prvaku Brocku Lesnaru, kojem je zanimljivo nanio godinu i pol prije toga jedini poraz u karijeri. Mir je u prosincu 2009. uvjerljivo svladao Cheicka Konga, a onda u ožujku ove godine doživio težak poraz od Shanea Carwina, koji ga je udaljio od ponovne borbe za titulu prvaka.
Cro Cop i Frank Mir nikad se nisu međusobno borili do sada. Naš će borac biti u velikim problemima ako borba ode na parter, jer tamo je Mir jedan od najboljih. No, u borbi na nogama ima solidne izglede i tu treba tražiti nokaut. Sve u svemu, bit će to borba koju su ljubitelji MMA u Hrvatskoj itekako priželjkivali, a pobjeda bi Filipovića vratila u sam vrh UFC-a.
Preuzeto sa :www.dnevnik.hr
Ja mislim da ce mir tesko rusiti mirka na parter ,a ako dodju dole mirko moze imati velikih problema...Ja se samo bojim da se ne ponovi randalman...