@vlad ...sta mislis ako postoji oslabljenost kose usled drugih uticaja,dali onda dht moze da utice na jos gore opadanje cak i ako NISI genetski predisponiran?ili on samo funkcionise ako si na njega osetljiv?
Iz onoga sto sam licno sreo upotreba anabolickih steroida dovodi do slabljenja kose kod VELIKE VECINE usera, kosa postaje tanja, nekima pocne da opada odmah, nekima kasnije u toku ciklusa.... Oni koji su genetski predisponirani ce sigurno reagovati brze, napr sreo sam covjeka koji je poslije 5-6 dana koriscenja oralnog winnia prekinuo sa upotrebom jer je bio zaprepascen koliko kose je pronalazio na jastuku ili u odpustu kade poslije tusiranja... tacna je prica da se navodno to naslijedjuje sa majcine strane, ali licno mislim da je odredjeni stepen gubljenja ili slabljenja kose prisutan kod gotovo svih, i da genetika samo moze da jos vise ubrza stvar, pa analogno tome, ako vec imas losu kosu zbog bilo cega, realno je za vjerovati da ces dodatno izgubiti na kvalitetu, ne zato sto vezivanje u rep utice na hormone, vec jednostavno jer ti je "startna" pozicija vec losa, tako da moze biti samo gore od upotrebe AAS.
Ako vec hoces da koristis hormone, a sacuvas kosu, pokusaj da popravis to sto si ostetio, dobar zenski frizer ti moze preporuciti kvalitetne kapi, tretmane koji mogu znacajno popraviti izgled i kvalitet kose, ostecene losim odrzavanjem, cestim farbanjima... A ako krenes sa hormonima, prati i ako pocnes da gubis prekini ako ti je vec taj dio toliko vazan, poenta je da ti niko ne moze reci kako ces reagovati i da se sve svodi da probas i da odlucis sta ti je vaznije.