pa tako sam i mislio...ja mislim da bulo ko ko je normalan i zdrav moze da ima misice..pa video sam da je nagruvan on, reko otkud znam...
- ma daj, Stefane Ćiro, svako može uz trening da razvije mišiće, osim ako, ne daj bože, nema neko oboljenje tipa mišićne distrofije, paraplegije i slično. To je proces koji je potpuno prirodan i izvestan, i ne dozvoli da te kojekakvi komentari pokolebaju. Svako dolazi u teretanu da vežba za sebe, a da li ćeš ti za svoje pare boraviti u teretani ili u kafiću,
nikoga se ne tiče. Nisu retki po teretanama ti
"vežbači opšte prakse", i ja imam jednog smarača koji mi u sred serije stane iznad glave pa kaže: "uhvati šipku uže.....smanji malo težinu.....sad malo zadrži šipku dole....."
A meni dođe da uzmem onu šipku
i da mu je olupam o glavu - ako imaš neku sugestiju, sačekaj da završim, pa reci, nemoj me prekidati u sred serije, kako god da je uradim, biće bolje nego dok mi ti
drobiš nad glavom! Sad čim ga vidim da ulazi, pobegnem u drugi kraj teretane.
ž
Ipak, ono što ti već na početku treba da izgradiš je svest da vežbaš zbog sebe, a ne zbog drugih. Rezultati na početku neće biti impozantni, ali nemoj da si nestrpljiv i da stalno trčiš pred rudu - te "neću smeti da jedem slatkiše do kraja života", te "meni ni steroidi ne mogu da pomognu", sve neke fatalističke prognoze, a potpuno nepotrebne. Opusti se i uživaj, shvati teretanu kao zabavu i rekreaciju, a ne kao neprijatnu obavezu, pridržavaj se pravila vežbnja i ishrane koliko ti vreme i mogućnosti dozvoljavaju i, što je najvažnije, nemoj da brineš.