Hvala ti puno Dariuse na savetima, ovaj post ću prekopirati kako bih kasnije mogao da mu se vratim ako nešto zaboravim, ali ono što je moj glavni problem je što sam
zatočenik svog načina života. Ne želim da zauzimam mnogo prostora (pošto vidim da se priča okreće ka ketogenoj dijeti i rotacijama), ali kako ja sebi da obezbedim odgovarajući doručak? Ja radim kod Slavije (to je trg u Beogradu), gde pekara pekaru sustiže, a između njih je po pravilu picerija - ako i ponesem nešto za doručak, šta da jedem za drugi ili treći obrok? Frižider na poslu nemamo, šta god da ponesem, ima da se pokvari na vrućini, a ne mogu ni da jedem za tastaturom kao prase, ilii da razgovaram sa strankama sa punim ustima - da ne pominjem da ionako od posla glavu ne dižem, i da nekad čak ne iskoristim ni zakonsku pauzu od pola sata, za odmor u toku rada.
Znači, ja u startu ovo što si napisao ne mogu da primenim, nego kao svaki DAVLJENIK moram da se
dovijam sa nečim što je moguće. Recimo, prestao sam da za doručak kupujem burek/picu/rol-viršlu/šapicu sa sirom, i počeo da nosim sendvič od kuće - kažu na nutricionističkim sajtovima: "tako se manje pojede". Već godinu dana ne koristim beli hleb, nego jedem "Tamni tost" od Hleb&Kifle, koliko je stvarno "taman", a koliko ofarban ne znam (pošto pričaju da je najveći broj tih crnih hlebova ustvari ofarban veštačkim bojama, ili da se u najboljem slučaju prave od velikog dela običnog brašna), ali ukus je prihvatljiv, njega namažem dijetalnim margarinom i stavim pileću salamu sa malo posnog majoneza - to mi je doručak (a čim potrošim margarin, počeću da ga mažem Ella sirom i izbaciću majonez
). Iako se ovaj sendvič već na prvi pogled mnogima može zgaditi, dobra strana mu je što me privremeno zasiti, ali sam već u podne gladan, pa se držim tako gladnim do jedan-pola dva, a onda istrčim da kupim - šta bi drugo, nego - burek/picu/rol-viršlu/šapicu sa sirom.
Onda dođem kući, stropoštam se na krevet od umora, tako vegetiram jedno par sati, dok ne prođu "Beogradska hronika" i Milka Canić, pa za večeru uzmem ili tunjevinu, ili belo meso, ili pržena jaja, ili smislim nešto četrvto. Dakle - samo taj treći obrok može da liči na nešto što bi trebalo, pri čemu u teretanu obično odem oko pola 11, i logično da posle nje ništa ne jedem, jer -
ko još jede u ponoć?! Jutarnji kardio? Jedva i do kupatila dopužem kad mi ujutru zazvoni mobilni, često patim od nesanice, a kako i da ne patim, kad u ponoć dođem iz teretane, pa se okrećem po krevetu do pola 2, spavam po 5 sati - zato se popodne i stropoštavam u krevet od umora, jer sam, ušao u takav ritam da 2/3 sna ispunim noću, a preostalu 1/3 popodne kad dođem s posla - dakle, ja sam
hodajuća katastrofa, splet svih negativnih - objektivnih i subjektivnih - okolnosti vezanih za teretanu, koji se može steći kod jednog čoveka.
)
Ali, pošto se iz ove kože ne može, moramo se nekako prilagođavati. Ono što mene koliko-toliko raduje je što sam za godinu i po dana izgubio oko 8 kila, a da mi se težine nisu ni malo smanjile, čak neke stvari lakše radim nego ranije (zgibove, propadanje). Pretpostavljam da to znači da sam ipak izgubio salo, a ne mišićnu masu, a dobro je i što je taj gubitak, iako spor,
konstantan - nigde mi se ne žuri,
tek mi je 32 , samo nek to polako opada.
Pitao bih nešto: šta to znači:
"veći intenzitet, manji volumen"? Jel to više ponavljanja sa manjim težinama?
Teško to kod mene ide, ja se natrpam kao tovarno magare, bude mi žao da smanjim težine kad sam već došao do određenog nivoa.
Što se tiče suplemenata, ovaj L-Carnitin sam i uzeo zbog toga što sam se uverio da je potpuno bezopasan, a za te sagorevače masti se ipak plašim da mi nešto ne poremete u organizmu - kažu, transportuju energiju iz sala do ćelijskih mitohondrija i slično... Možda delujem kao plašljiva baba, ali šta znam, to mi malo deluje i kao da se navlačim sa "lakših" na "teže" stvari (suplemente), a i džaba mi sagorevač masti,
kad pogrešno vežbam, jedem šta stignem i spavam kao kreten po 5 sati. Možda je bolje da pokušam da prethodno korigujem svaku od ovih stvari (što će ići vrlo sporo i mukotrpno), pa tek kad ih korigujem, da se odlučim na sledeći korak, odnosno sagorevač masti. Nisam pametan...